Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Γιατί αργεί να παίξει;



"Όταν έρχεται η σειρά της πεντάχρονης κόρης μου να παίξει στο αγαπημένο της επιτραπέζιο παιχνίδι, καθυστερεί αρκετά. Έχουμε παίξει τόσες φορές το ίδιο παιχνίδι, που δεν μου φαίνεται λογικό να αργεί".

Αν νομίζετε πως όλα τα επιτραπέζια παιχνίδια έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας, κάνετε λάθος. Μπορεί δηλαδή να έχετε παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν το κάνει αυτόματα και το ευκολότερο του κόσμου! 


Ίσως η μικρή σας να χρειάζεται λίγο χρόνο να σκεφτεί την επόμενη κίνηση, κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως στα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν αρέσει καθόλου να χάνουν! 

Από την άλλη, είναι πιθανό να βλέπει πως δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά και επειδή φοβάται πως θα χάσει, να διστάζει να παίξει ή να καθυστερεί επίτηδες, κάτι που επίσης δεν μας ανησυχεί. 

Αν, όμως, βεβαιωθείτε πως δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, ελέγξτε τη συμπεριφορά του σε παιχνίδια που απαιτούν περισσότερη συγκέντρωση, αυξημένη προσοχή και παρατηρητικότητα, όπως για παράδειγμα ένα παζλ ή σε άλλα που απαιτούν κατανόηση και συμμόρφωση σε κανόνες όπως ένα ομαδικό παιχνίδι. Στην περίπτωση που σταθερά καθυστερεί, θα ήταν καλό να επισκεφθείτε έναν ειδικό.

Δρ. Κωνσταντίνα Γκόλτσιου, Παιδίατρος - Αναπτυξιολόγος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου