Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Σπαγγέτι με τόνο και λεμόνι!

Είναι αντικειμενικά δύσκολο να είσαι εργαζόμενη μαμά, επιφορτισμένη με όλες τις δουλειές του σπιτιού, αλλά και με τη φροντίδα για τη σωστή διατροφή της οικογένειας... Δείτε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, για ένα γεύμα που θα αρέσει σε όλους και δεν πρόκειται να σας ταλαιπωρήσει με... μπελαλίδικη προετοιμασία και πολλή κούραση.

Υλικά

Αλάτι-πιπέρι
2 φέτες ψωμί τοστ
1 πακέτο σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας και 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
½ κούπα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
2 κονσέρβες τόνου σε νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και βάζετε νερό και αλάτι στην κατσαρόλα να βράσουν. Εν τω μεταξύ, ρίχνετε στο μούλτι τις φέτες του ψωμιού και 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και τεμαχίζετε σε πολύ μικρά κομματάκια. Κατόπιν, τα απλώνετε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, αλατοπιπερώνετε και φουρνίζετε για 6-8 λεπτά να ξεροψηθούν, ανακατεύοντας που και που. Βράζετε τα μακαρόνια για όσο χρόνο λέει η συσκευασία και, πριν στραγγίσετε, κρατάτε ½ κούπα απ’ το νερό τους. Τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύετε προσθέτοντας σιγά-σιγά το νερό που κρατήσατε. Προσθέτετε τον τόνο και ανακατεύετε πάλι. Σερβίρετε ρίχνοντας επάνω τα ξεροψημένα τρίμματα του ψωμιού.

Λίνα Σερέτη
www.mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου