Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

6 παιχνίδια "χαμηλής σωματικής ενέργειας" για τις μέρες που είστε κουρασμένοι

DIY: Κεντημένες κάρτες
Επιστρέφετε από τη δουλειά και με δυσκολία μπορείτε ακόμα και να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά... Το μικρό σας, όμως, έρχεται προς το μέρος σας όλο χαρά (του λείψατε!) και θέλει να παίξετε. Και τώρα τι κάνετε; Πριν το απογοητεύσετε λέγοντας πως "η μαμά / ο μπαμπάς είναι κουρασμένη / ος" δώστε μια ευκαιρία στα παρακάτω παιχνίδια. Δεν χρειάζονται αποθέματα σωματικής ενέργειας, οπότε μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο παιδί σας.

1. Παιχνίδια με κάρτες

Κάθεστε και οι δύο στο πάτωμα, στο τραπεζάκι του σαλονιού, και παίζετε μερικές παρτίδες uno, jungle speed, αλλά και memory games ή οποιοδήποτε απλό παιχνίδι τράπουλας.

2. Παιχνίδια ερωτήσεων

Ανοίξτε ένα βιβλίο με πολλές εικόνες, ξαπλώστε δίπλα - δίπλα και, καθώς το ξεφυλλίζετε ρωτήστε, για παράδειγμα, τα παιδιά: "ποιος, μα ποιος θα μου δείξει… έναν… ελέφαντα" ή "ποιος, μα ποιος θα μου δείξει ένα αντικείμενο, που ξεκινά από… π".

3. Τηλεκατευθυνόμενα

Αξίζει να επενδύσετε σε ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι για τις ημέρες που είστε κουρασμένοι. Είναι διασκεδαστικό και για τους δυο σας, ενώ δεν χρειάζεται να τρέχετε.

4. Τουβλάκια

Καθίστε το πάτωμα, πάρτε τα τουβλάκια και ξεκινήστε να κατασκευάζετε ό,τι σας έρθει στο μυαλό. Ρωτήστε το παιδί "τι πιστεύεις ότι πρέπει να φτιάξουμε" ή "πώς νομίζεις ότι πρέπει να προχωρήσουμε;". Συνήθως θα καταλήγετε να έχετε φτιάξει πύργους και σπίτια, αλλά κάπου - κάπου η φαντασία του παιδιού σας οδηγεί σε μέρη μοναδικά.

5. Χειροτεχνίες
Βγάλτε έξω χαρτιά, μαρκαδόρους, κόλες, ψαλίδια, γκλίτερ, αυτοκόλλητα… και φτιάξτε από απλούς πίνακες ζωγραφικής μέχρι μικρά αριστουργήματα χειροτεχνίας. Για να μην παλιώσει ποτέ το παιχνίδι, ανατρέξτε στον κόσμο του διαδικτύου για ιδέες.

6. Παιχνίδια ρόλων

Όταν το παιδί θέλει να παίξετε και εσείς είστε πολύ κουρασμένοι για να σηκωθείτε από τον καναπέ παίξτε τον άρρωστο. Πείτε "Ωχ… το γόνατό μου πονάει. Μήπως μπορείτε να το δείτε, γιατρέ;". Να παιδιά λατρεύουν να εξετάζουν, να κάνουν διαγνώσεις, να δίνουν χάπια και να κάνουν ενέσεις!

www.happyparenting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου