Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Πώς θα φυλάξετε κατασκευές και άλλα επιτεύγματα από τη σχολική ζωή των παιδιών;


Δείτε μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς να φυλάξετε κατασκευές, ζωγραφιές και άλλα επιτεύγματα από τη σχολική ζωή των παιδιών:

1. Τα κουτιά αποθήκευσης που βρίσκουμε στο εμπόριο, αλλά και τα κουτιά που κατά καιρούς "έρχονται" στο σπίτι είναι κατάλληλα για να τοποθετήσετε χαρτιά/κατασκευές/εργασίες και ό,τι άλλο θέλετε να κρατήσουμε από τη σχολική χρονιά που πέρασε. Βάλτε το παιδί να το διακοσμήσει με χαρτί από αγαπημένα του περιοδικά, κολλήστε μια φωτογραφία του παιδιού και μια ετικέτα με έτος/τάξη του και...έτοιμο! Η διαδικασία φύλαξης (οργάνωση, ετικέτες, κατασκευή ή απλώς διακόσμηση κουτιών) είναι θαυμάσιος τρόπος να απασχολήσετε τα παιδιά κατά τις καλοκαιρινές διακοπές. Πίσω από φωτογραφίες ή εργασίες σημειώστε τη χρονιά και τα ονόματα των συμμαθητών του παιδιού. Μπορεί μετά από χρόνια να θελήσει να τους ξαναβρεί. Στο νηπιαγωγείο, Α και Β Δημοτικού η διαδικασία αυτή είναι καλή ευκαιρία για να βάλετε το παιδί να γράψει.

2. Ψηφιοποιήστε τα δημιουργήματα των παιδιών σας: Μπορείτε να τα σκανάρετε ή να τα φωτογραφήσετε με το κινητό σας και έτσι να τα φυλάξετε σε ηλεκτρονική μορφή ή και να τα χρησιμοποιήσετε ως wallpaper, cover picture στο facebook, κ.ά. 


3. Κατασκευές/εργασίες για τις οποίες το παιδί είναι περήφανο καλό είναι να αποκτήσουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο σπίτι και στο δωμάτιο του παιδιού. Έτσι, από αυτά που κρατάτε, διαλέγετε -μαζί με το παιδί- κάποια να τοποθετηθούν σε περίοπτη θέση του σπιτιού ή τα χαρίζετε σε αγαπημένα πρόσωπα. Με τον τρόπο αυτό επιβραβεύετε τις προσπάθειες του παιδιού και τονώνετε την αυτοπεποίθησή του. 

4. Ζωγραφιές και χάρτινες κατασκευές μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν είτε ως χαρτί περιτυλίγματος για μικρά δωράκια είτε και ως υλικό για άλλες κατασκευές μέσα στο καλοκαίρι (π.χ. φτιάξτε σουπλά, σελιδοδείκτες).

5. Σκεφτείτε μαζί με το παιδί τι μπορείτε να κάνετε με τα σχολικά βιβλία που δεν χρειάζεστε και ενισχύστε έτσι την ευαισθητοποίηση του παιδιού στην κοινωνική προσφορά, την ανακύκλωση, κ.λπ. Π.χ. ρωτήστε στο σχολείο του παιδιού, εάν χρειάζονται βιβλία για τη βιβλιοθήκη.

www.parentbook.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου