Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ένας χώρος δημιουργίας στο δωμάτιο!

Συνοδευτική φωτογραφία του άρθρού Ένας χώρος δημιουργίας στο δωμάτιο
Κάθε παιδί νιώθει την ανάγκη να αφεθεί, να δημιουργήσει, να διασκεδάσει μόνο του ή παρέα με τους φίλους του. Γιατί να μην του δώσετε αυτήν την ευκαιρία να το κάνει σε έναν προσωπικό χώρο μέσα στο δωμάτιό του; 

Ένας προσωπικός χώρος δημιουργίας και παιχνιδιού για το παιδάκι σας είναι μια πολύ ωραία σκέψη, για να αναπτύξει τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά του, μόνο του, με εσάς ή και τους φίλους του. Φυσικά, όταν μιλάμε για προσωπικό χώρο δημιουργίας, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ένα ξεχωριστό δωμάτιο μόνο και μόνο για το παιχνίδι του. Πολύ περισσότερο, αν το σπίτι είναι μικρό. Μια μικρή γωνιά μέσα στο δωμάτιο είναι αρκετή, για να νιώσει το παιδί σας ελεύθερο να αφεθεί, να παίξει και να δημιουργήσει.

Βάλτε στο πάτωμα μεγάλες χρωματιστές μαξιλάρες ή ένα μικρό επιπλάκι για να κάθεται και αφήστε αρχικά τον χώρο αυτό κενό, ώστε να τον εμπλουτίζει μόνο του με παιχνίδια, δικές του κατασκευές και ζωγραφικές δημιουργίες. Εναλλακτικά, μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο στη γωνιά αυτή με κάποια χαρούμενη τοιχογραφία, που θα αποτελέσει το σκηνικό στο παιχνίδι του ή στις αγαπημένες του παιδικές ιστορίες που θα διαβάζετε μαζί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου