Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Χώροι αποθήκευσης. Όλα εν… τάξει!

babyroomMpdern (3)
Όσο το παιδάκι σας είναι ακόμα μωρό οι ανάγκες για οργάνωση στο δωμάτιό του, φυσικά δεν είναι τόσο μεγάλες, όμως καθώς μεγαλώνει τα ενδιαφέροντα και οι δραστηριότητές του αυξάνονται με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για αποθηκευτικούς χώρους. 

Ρούχα, παιχνίδια, παραμύθια, παιδικά βιβλία, προσωπικές κατασκευές και άλλα αντικείμενα πρέπει να φιλοξενηθούν μέσα στο δωμάτιο σωστά και οργανωμένα, για να είναι ο χώρος τακτοποιημένος και λειτουργικός. Αυτό θα πει, ότι ένα δωμάτιο πρέπει να χωράει τα πάντα, αλλά και συγχρόνως να αφήνει περιθώρια ελευθερίας στο παιδί να κινείται και να παίζει χωρίς εμπόδια. 

Επίσης, η σωστή ταξινόμηση και αποθήκευση θα μάθει από νωρίς στο παιδί, πώς να βάζει τα πράγματα σε τάξη και πώς να κρατάει το χώρο του τακτοποιημένο. Οπωσδήποτε, υπάρχουν πολλές ιδέες αποθήκευσης και στα καταστήματα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία προτάσεων σε σχέδια, χρώματα και λειτουργικότητα, που θα ταιριάζουν στη διακόσμηση του δικού σας παιδικού δωματίου και απλώς… θα σας ξετρελάνουν! Εμείς σας προτείνουμε κάποιες έξυπνες ιδέες, που με απλό τρόπο θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε ό, τι χρειάζεται και συγχρόνως θα διακοσμήσουν πολύ όμορφα το χώρο. 

Πολύχρωμα κουτιά από πλαστικό ή χαρτόνι 
Είναι ιδανικά, αν θέλετε να κρύψετε παιχνίδια, βιβλία και άλλα μικροαντικείμενα που βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο. Ανάμεσα σε μια τεράστια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, με λουλούδια, ζωάκια, αλλά και ήρωες παραμυθιών και κινουμένων σχεδίων, σίγουρα θα βρείτε εκείνα που συνδυάζονται έξυπνα με τη γενικότερη διακόσμηση του δικού σας παιδικού δωματίου.

Ψάθινα καλάθια
Δώστε μια πιο ανάλαφρη ατμόσφαιρα, με έναν τόνο… εξοχής. Μπορείτε να τα βρείτε σε φυσικές αποχρώσεις, που ταιριάζουν σε οποιαδήποτε διακόσμηση ή βαμμένα με χρώμα για να συνδυάζονται χρωματικά με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου.

Ράφια στους τοίχους
Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη και αποτελεσματική πρόταση, αφού τοποθετούνται σε οποιοδήποτε σημείο του τοίχου, διακοσμώντας την κενή επιφάνειά του και αφήνοντας συγχρόνως ελεύθερο το χώρο, για να κινείται άνετα το παιδί. 

Πολύχρωμη συρταριέρα
Μια πολύχρωμη συρταριέρα ταιριάζει σε όλα τα δωμάτια και μπορεί να χρησιμεύσει, τόσο για να φυλάτε κάποια ρούχα ή εσώρουχα, όσο και για να αποθηκεύετε παιχνίδια, βιβλία, ζωγραφιές και άλλα αντικείμενα. Μάλιστα, κάθε συρτάρι μπορεί να είναι σε διαφορετικό χρώμα για να φυλάτε σε κάθε χρώμα διαφορετικά πράγματα. 

Υφασμάτινες τσέπες
Η πιο εύκολη επιλογή, για να κρύβετε μικρά αντικείμενα. Κρεμιούνται παντού στο δωμάτιο: στους τοίχους, στην πόρτα και στην ντουλάπα. Υπάρχουν σε πολλά χρώματα, για να επιλέξετε εκείνο που σας αρέσει, ενώ μπορείτε να τις φτιάξετε και μόνοι σας. 

Ξύλινα καφάσια φρούτων
Μια βόλτα στο μανάβικο της γειτονιάς θα σας πείσει πως τα καφάσια, που είναι πλέον περιττά για το κατάστημα, θα φανούν ιδιαίτερα πρακτικά σε εσάς. Αφού τα καθαρίσετε καλά και καλύψετε προσεκτικά τα καρφάκια, για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για το παιδί, θα δείτε πως πρόκειται για μια πολύ φθηνή και ελκυστική λύση στο θέμα της αποθήκευσης. Μπορείτε αν θέλετε ακόμα και να τα βάψετε σε διάφορα χρώματα για να ταιριάζουν τέλεια με το υπόλοιπο στυλ του δωματίου. 

Αποθηκευτικός πάγκος
Μπορείτε να αγοράσετε ή να ζητήσετε από έναν ξυλουργό να σας φτιάξει έναν μικρό χαμηλό πάγκο, ο οποίος να είναι κενός από κάτω για να τοποθετήσετε αποθηκευτικά κουτιά. Δυο τρία μαξιλάρια πάνω του, θα το μεταμορφώσουν σε ένα τέλειο παγκάκι για το παιδάκι σας και τους φίλους του. 

Συστήματα με ράφια
Πλέον παντού μπορείτε να βρείτε συστήματα με οριζόντια ράφια και διαχωριστικά, που με το συρόμενο μηχανισμό τους θα κάνουν τη διαδικασία ψαξίματος ακόμα πιο εύκολη, χωρίς να πιάνουν χώρο. 

Smart idea!
Πάρτε μια παλιά δερμάτινη βαλίτσα και κολλήστε πάνω ζωγραφιές του παιδιού σας και φωτογραφίες από αγαπημένες σας στιγμές. Μέσα μπορείτε να κρύψετε ό,τι θα αποτελέσει σιγά-σιγά ενθύμιο για το παιδάκι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου