Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Γωνιές για το παιδικό βιβλίο!


Ένας ωραίος τρόπος να βοηθήσουμε το παιδί μας να αγαπήσει το διάβασμα είναι να το φέρουμε σε επαφή με το βιβλίο από μικρή ηλικία. Έτσι το διάβασμα και το βιβλίο γίνεται μέρος του παιχνιδιού! 

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, φτιάξτε μικρές γωνιές, όπου θα μπορεί να κάτσει και να εξερευνήσει μόνο του. Στις μικρές ηλικίες, μην ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχουν μάθει να διαβάζουν και επιλέγουν τα παραμύθια που θέλουν από τις εικόνες του βιβλίου, τα χρώματα και τις υφές, έτσι θα πρέπει να τοποθετήσουμε τις βιβλιοθήκες ή τα ράφια χαμηλά. 

Μια συμβατική βιβλιοθήκη δεν είναι η κατάλληλη επιλογή, αφού θα βλέπουν μόνο τους τίτλους των βιβλίων, προτιμήστε την για μεγαλύτερα παιδιά. Επιλέξτε ράφια στενά και τοποθετήστε τα βιβλία το ένα δίπλα στο άλλο.Ακουμπήστε μια μικρή καρέκλα, ένα χαλί που θα οριοθετήσει τον χώρο και πολλά πολλά μαξιλάρια! 

Δημιουργήστε μικρές γωνιές για τα παιδικά βιβλία. Ένα μαγικό σκηνικό που θα μετατρέψει τα παραμύθια σε αληθινή περιπέτεια. Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να αγαπήσουν το διάβασμα!


Βάλια Δημοπούλου
www.parentbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου