Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Δώστε ζωή στα άχρηστα βαζάκια της κουζίνας!

Article_show_%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1
Εάν το σπίτι σας είναι γεμάτο από παλιά γυάλινα βαζάκια, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε μία εναλλακτική μορφή ανακύκλωσης, αντί να τα πετάξετε. Με μερικές μετατροπές, που μπορούν να γίνουν ακόμη και από τα παιδιά, τα βαζάκια αυτά μπορούν να μετατραπούν σε χαριτωμένα κουτιά αποθήκευσης για μικρά παιχνίδια, είδη χειροτεχνίας, κουμπιά, αυτοκόλλητα… και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Θα χρειαστείτε

  • Καθαρά βαζάκια
  • Τσόχα, σε όποιο χρώμα σας αρέσει
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα,
  • Ματάκια χειροτεχνίας
  • Λευκή ακρυλική μπογιά
Οδηγίες

Αρχικά τυπώστε το πατρόν που θα βρείτε εδώ για τα ζωάκια. Αφαιρέστε το καπάκι από το βάζο και βάψτε το λευκό με λευκή ακρυλική μπογιά. Αφήστε το να στεγνώσει. Βάλτε κόλλα στο καπάκι, περιμετρικά και στο κέντρο. Βάλτε το καπάκι πάνω σε ένα κομμάτι τσόχα (η πλευρά με την κόλλα εφάπτεται στην τσόχα). Τυλίξτε την τσόχα γύρω από το καπάκι, ώστε να απορροφήσει την κόλλα. Κόψτε περιμετρικά την τσόχα που περισσεύει.

Με βάση το πατρόν, κόψτε τα αυτιά, τα μάγουλα και την προβοσκίδα, ώστε να δημιουργήσετε τις φατσούλες των ζώων. Στη φωτογραφία, σε ορισμένα σημεία χρησιμοποιήθηκαν άλλα χρώματα για αντίθεση. Κολλήστε τα κομμάτια στο καπάκι χρησιμοποιώντας ως οδηγό τη φωτογραφία. Για τη γάτα και τον σκύλο, κόψτε μακρόστενες λωρίδες τσόχας για να σχηματίσετε τα μουστάκια. Στο τέλος κολλήστε και τα μάτια.

www.letsfamily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου