Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Μυστικά για εντυπωσιακά κάστρα!

Μυστικά για εντυπωσιακά κάστρα
Οι εξορμήσεις στην παραλία απαιτούν και τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως κουβαδάκια και φτυάρια για να φτιάχνει το πιτσιρίκι σας τα ωραιότερα κάστρα στην άμμο. Αν, ωστόσο, θέλει πιο εντυπωσιακές κατασκευές, ήρθε η ώρα να του δείξετε μερικά μυστικά για κάστρα, που αντέχουν στον χρόνο -με τη σχετική πάντα έννοια- και που θα μοιάζουν πραγματικά έργα τέχνης! 

Ποικιλία στα εργαλεία. Εκτός από φτυάρια εφοδιάστε το μικρό σας και με μερικά ακόμα εργαλεία που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη ζωγραφικής, όπως σπάτουλα, εργαλεία που σμιλεύουν τον πηλό, αλλά και εξοπλισμό από την κουζίνα σας όπως πλαστικό μαχαίρι, κουτάλια, πλαστικά καλαμάκια, πλαστικά ποτηράκια, οδοντογλυφίδες ή το εργαλείο με το οποίο σερβίρετε παγωτό.

Κατάλληλη άμμος. Εκτός από τα εργαλεία μεγάλο ρόλο παίζει και η άμμος πάνω στην οποία και με την οποία θα χτίσει το μικρό σας το κάστρο του. Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα, όταν η άμμος είναι υγρή και συμπαγής. Για να διαπιστώσετε αν η άμμος είναι κατάλληλη, προτείνετε στο μικρό σας να φτιάξει μια μπάλα. Αν η μπάλα παραμένει συμπαγής, τότε το βασικό υλικό είναι κατάλληλο για να κατασκευάσει ένα εντυπωσιακό κάστρο που δεν θα γκρεμιστεί σε λίγα λεπτά και πάνω στο οποίο θα μπορεί να σμιλέψει με ευκολία τις λεπτομέρειες.

Βασικό σχήμα. Προτείνετε να φτιάξει το βασικό σχήμα του κάστρου χρησιμοποιώντας αρχικά τα κουβαδάκια. Αυτό σημαίνει πως το μικρό σας δεν χρειάζεται να περιοριστεί μόνο στο περιεχόμενο ενός κουβά, αλλά να το γεμίσει ξανά και να τοποθετήσει άμμο πάνω στον αρχικό όγκο. Μπορείτε ακόμα να το εφοδιάσετε με κουβάδες σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, ώστε να υπάρχει ποικιλία στο βασικό του σχέδιο.

Λεπτομέρειες. Αφού έχετε φτιάξει τον βασικό όγκο, προχωρήστε σε λεπτομέρειες, αφήνοντας τη φαντασία σας ελεύθερη. Άμμος υπάρχει άπλετη κι έτσι το μικρό σας μπορεί να πειραματιστεί με άνεση. Μπορεί, ωστόσο, να ξεκινήσει να εξασκείται με πιο απλά σχέδια όπως μια τούρτα στην άμμο στολισμένη με "κερασάκια" ή ένα χωριό με σπίτια που θα έχει κατασκευάσει βάζοντας άμμο σε πλαστικά ποτήρια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου