Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μάζεμα ελιάς με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών!

97660
Πόσο σημαντική είναι η ελιά για τη ζωή μας; Ποιους μύθους και παραμύθια γνωρίζουμε για την ελιά; Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να μαζέψουμε ελιές; Φέτος, στον "Ιστορικό Ελαιώνα" του Αισθητικού Δάσους Υμηττού, τα ελαιόδεντρα είναι γεμάτα καρπό!


Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, (ώρα συνάντησης: 11:00) μικροί και μεγάλοι θα συναντηθούμε στον χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών και από εκεί θα ξεκινήσουμε για τον ελαιώνα, όπου ελαιόπανα, χτένια και ραβδιά θα μας περιμένουν για να συλλέξουμε και να ξεχωρίσουμε τις ελιές!

Στη συνέχεια θα φορτώσουμε τις ελιές σε τσουβάλια και με τη βοήθεια του Βαγγέλη και του Ηρακλή -τα ακούραστα γαϊδουράκια της Φιλοδασικής!- θα μεταφέρουμε τις ελιές στον δρόμο για το ελαιοτριβείο. Όταν η δουλειά τελειώσει, θα μοιραστούμε ελιές και παξιμάδια και θα κλείσουμε με ιστορίες για την ελιά!

Ο "Ιστορικός Ελαιώνας" ξαναφυτεύτηκε με πρωτοβουλία της Φιλοδασικής, όπως είχε αποτυπωθεί σε χαλκογραφία του 1745. Είναι παράδοση, εδώ και μερικά χρόνια στη Φιλοδασική, το ελαιόλαδο από τα δέντρα του ελαιώνα να μοιράζεται σε ιδρύματα για παιδιά.

Το οικογενειακό αυτό πρόγραμμα στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και τις δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από τη Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλος μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει.

Πότε: Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 11.00 - 13.00 ((Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα).
Που: Στον χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (πίσω από τη Μονή Καισαριανής).
Για ποιον: Για οικογένειες με παιδιά 4 - 12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
Συμμετοχή: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών).
Πριν έρθετε: Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 72.20.866 και 6945 380.044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πάρτε μαζί: Νερό, άνετα και ζεστά ρούχα, παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
www.philodassiki.org  e-mail: contact@philodassiki.org
Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
Τηλ.: 210 72.20.866, 6945 380.044

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου