Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Οι αγαπημένες μας παιδικές χαρές στην Αθήνα

Οι αγαπημένες μου παιδικές χαρές στην Αθήνα
Φορτώστε τις μπαταρίες σας με θετική ενέργεια, πάρτε το παιδάκι σας που διψάει για παιχνίδι και επισκεφθείτε μία παιδική χαρά. Στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, υπάρχουν δύο ειδών παιδικές χαρές. Οι ανακαινισμένες και αυτές που έχουν "μείνει" στη δεκαετία του ‘80. Όμως, για να μην κινδυνέψει ούτε η δική σας, αλλά ούτε και του παιδιού σας η σωματική ακεραιότητα, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε μία από τις παρακάτω παιδικές οάσεις:

Στην Πεύκη η παιδική χαρά δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα και διαθέτει ποικιλία παιχνιδιών, έχει δημιουργηθεί με σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς έχει γίνει από οικολογικά υλικά με κυρίαρχα το πράσινο, την πέτρα και το ξύλο.

Στη Φιλοθέη η παιδική χαρά Πικιώνη είναι έργο του μεγάλου Έλληνα αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη. Πέρα από τα παιχνίδια, η παιδική χαρά φιλοξενεί γλυπτά μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως το "Ελάφι" του Χρήστου Καπράλου και τον "Αυλητή" του Κώστα Κλουβάτου.

Στο Παλαιό Ψυχικό η παιδική χαρά δίπλα στην Σχολή Μωραΐτη είναι μία από τις πιο μεγάλες και όμορφες παιδικές χαρές της Αθήνας. Διαθέτει κούνιες, τσουλήθρες, τραμπάλες για όλες τις ηλικίες και κοινόχρηστα κουβαδάκια στις δύο αμμοδόχους. Έχει και φύλακα, ενώ στα ξύλινα τραπεζάκια κάτω από τα δέντρα μπορείτε να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τον απογευματινό σας καφέ.

Στο Παλαιό Φάληρο θα βρείτε το Πάρκο Φλοίσβου στο οποίο υπάρχει η παιδική χαρά που θεωρείται ο μεγαλύτερος παιδότοπος στην Ελλάδα! Μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα 1.400 παιδιά και διαθέτει πρότυπα, δημιουργικά και ασφαλή παιχνίδια, αλλά και παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Στα Βριλήσσια η παιδική χαρά που βρίσκεται στο Πάρκο "Μίκης Θεοδωράκης" είναι μία από τις πιο μεγάλες και περιποιημένες παιδικές χαρές της περιοχής. Στο πάρκο όμως αυτό εκτός από το παιδί σας, μπορείτε και εσείς να "ξεδώσετε" μιας και διαθέτει διαδρόμους για ελαφρύ τρέξιμο, γήπεδο ποδοσφαίρου, κιόσκι και τραπεζάκια για ξεκούραση.

Στο Χολαργό στο δημοτικό πάρκο του μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας γύρω από την τεχνητή λιμνούλα, αλλά και να ταΐσετε μαζί με το παιδί σας τις πάπιες, τον κόκορα και τις κοτούλες που βρίσκονται εκεί. Επιπλέον, το παιδί θα έχει τη χαρά να δει πολλά παπαγαλάκια και άλλα όμορφα πουλάκια στο ειδικά διαμορφωμένο "κλουβί" του πάρκου. Φυσικά, εκτός από όλα αυτά, το πάρκο διαθέτει και παιδική χαρά, η οποία είναι πρόσφατα ανακαινισμένη και διαθέτει όλα τα πιστοποιημένα παιχνίδια.

Στο Γαλάτσι το Άλσος Βεΐκου είναι ένα τεράστιο πάρκο με παιδική χαρά αλλά και μία καφετέρια, όπου αν κουραστείτε, μπορείτε να την επισκεφτείτε για ένα γρήγορο σνακ ή ένα καφέ.

Καλή διασκέδαση!

Μπέτυ Σύγγελου
www.followme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου