Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών: Εδώ ζούμε την εμπειρία της επικοινωνίας!

21-11-2014 4-58-15 μμ
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών σχεδιάζει προγράμματα και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να ζήσουμε όλοι μαζί την εμπειρία της επικοινωνίας. Παιδιά από 6 έως 16 ετών, γονείς, εκπαιδευτικοί και επισκέπτες, όλοι μαζί θα μυηθούμε στην "τέχνη" της, μέσα από τις ιστορικές ανακαλύψεις, τις κομβικές εφευρέσεις και τα τεχνολογικά μονοπάτια της. Οι μουσειοπαιδαγωγοί, οι εικαστικοί, οι ψυχολόγοι, αλλά και οι άνθρωποι του Μουσείου αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν στις δράσεις και στις συλλογές του. Γινόμαστε όλοι κομμάτι της επικοινωνίας, διασκεδάζοντας, μαθαίνοντας και ανακαλύπτοντας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, κλείστε έγκαιρα θέση!


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014: Σάββατο 20 - Κυριακή 21
"Γιορτινά Χριστούγεννα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών"

Έλα να σκάψεις στο χιόνι και να ανακαλύψεις τα εκθέματά του! Τα παιδιά σε ένα παιχνίδι γιορτινών τηλεγραφημάτων από το αρχείο του Μουσείου θα υποδυθούν τους διανομείς τηλεγραφημάτων του ΟΤΕ, συνθέτοντας ιστορίες γι’ αυτούς και τη χαρά που έδιναν στους παραλήπτες τις γιορτινές μέρες. Γονείς και παιδιά με τη βοήθεια της εικαστικού θα παρατηρήσουν το ποδήλατο του τηλεγραφικού διανομέα και θα το ξαναδημιουργήσουν με μαλακό σύρμα!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015: Σάββατο 24 - Κυριακή 25
"Έλα να χαράξουμε"
την πορεία, από τα πειράματα του Μπελ, μέχρι το κινητό τηλέφωνο, μέσα από την τέχνη της χαρακτικής. Ένα πιεστήριο θα φιλοξενηθεί στο μουσείο αυτές τις μέρες… Θα τυπώσουμε μαζί με τη χαράκτρια αυθεντικά έργα τέχνης εμπνευσμένα από τα εκθέματα του Μουσείου. Γονείς και παιδιά βάζουμε γάντια και με την καθοδήγηση της χαράκτριας μελανώνουμε πλάκες & τυπώνουμε στην πρέσα!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015: Σάββατο 14 - Κυριακή 15
"Εφηβεία"

Ας μη χάσουμε την επικοινωνία μας, ας ανοίξουμε δρόμους. Δραστηριότητες και δρώμενα σχεδιασμένα από εφήβους για εφήβους. Η ψυχολόγος θα συμβουλέψει τους γονείς πώς να χειριστούν αυτή τη μεταβατική ηλικία για να μην χάσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους και ένας ιστός αράχνης θα υφανθεί από όλους μαζί, με τη βοήθεια εικαστικού.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2015: Σάββατο 14 - Κυριακή 15
"Ιστορίες Δορυφόρου"

Πάνω από τα σύννεφα, φτάνουμε ψηλά, πολύ ψηλά! Με αφορμή τον ελληνικό δορυφόρο επικεντρωνόμαστε στην εξέλιξη της τεχνολογίας (οπτική ίνα, κινητά, κ.λπ.) και με οδηγό την παιδική φαντασία φτιάχνουμε μια διαστημική ιστορία! Με τη βοήθεια εικαστικού, παιδιά & γονείς αντλούν έμπνευση από τη μακέτα δορυφόρου του μουσείου και δημιουργούν τη δική τους!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015: Σάββατο 4 - Κυριακή 5
"Πασχαλινό κυνήγι σοκολατένιων αυγών στο Μουσείο" 

Ελάτε για ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού, μέσα στο Μουσείο! Εφοδιασμένοι με καλαθάκια θα παρατηρήσουμε τα εκθέματα, θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις, θα παίξουμε και θα εμπλακούμε σε εικαστικές απεικονίσεις με σκοπό να μαζέψουμε πολλά σοκολατένια αυγά! Με την εικαστικό θα φτιάξουμε τρισδιάστατες κάρτες με κεντρικά πρόσωπα τηλεφωνήτριες και τεχνικούς, που είναι πρωταγωνιστές της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών.

ΜΑΪΟΣ 2015: Σάββατο 16 - Κυριακή 17 - Δευτέρα 18
Τα προγράμματα ολοκληρώνονται με την "Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, γιόρτασε μαζί μας". Πέρυσι πετάξαμε αερόστατο, φέτος πώς θα το γιορτάσουμε; Γίνε κι εσύ μέρος της γιορτής! Πρωτότυπες δράσεις βασισμένες στη θεματική του "Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων" (ICOM).

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
Πρωτέως 25, 14564 Νέα Κηφισιά
Τηλ.: 210 62.01.999, 210 62.01.899. Fax: 210 80.78.119
www.ote.gr/mouseio
e-mail: ote-museum@ote.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου