Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Με τα δίδυμα στην παιδική χαρά!

/
Υπάρχουν γονείς που τρέμουν την ώρα που θα πάνε στην παιδική χαρά με τα δίδυμά τους, γιατί σκέφτονται ότι θα υπάρξουν στιγμές που το ένα θα τρέχει δεξιά και το άλλο αριστερά και εκείνοι δε θα ξέρουν πoιο να κυνηγήσουν πρώτα! Αισθάνονται πως θα είναι ένας εναντίον δύο! Μην το φοβάστε, τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα! Απλώς χρειάζεται συντονισμός και στρατηγική. Δείτε μερικά tips που μπορεί να σας διευκολύνουν:

Τίποτα κακό δεν πρόκειται να συμβεί

Όλα θα πάνε μια χαρά! Ναι, θα υπάρξουν στιγμές έντασης. Ναι, ίσως γκρινιάξουν ή κλάψουν ταυτόχρονα. Ναι, ίσως υπάρξει κάποια στιγμή που θα χάσετε στιγμιαία οπτική επαφή με το ένα παιδί, αλλά μην πανικοβάλλεστε. Είστε ικανοί γονείς και μπορείτε να διαχειριστείτε μια επείγουσα κατάσταση αν αυτή προκύψει, οπότε πάρτε βαθιά ανάσα και χαλαρώστε.


Διαλέξτε με σοφία τον προορισμό σας

Επιλέξτε μια παιδική χαρά σε μια ωραία γειτονιά χωρίς κεντρικούς δρόμους γύρω. Ρωτήστε και άλλους γονείς να σας προτείνουν κάποια. Υπάρχουν και παιδικές χαρές με περίφραξη που είναι "σωτήριες" για τα μικρά παιδιά. Για τα πολύ μικρά παιδάκια διαλέξτε μια παιδικά χαρά χωρίς πολύπλοκα παιχνίδια όπως οι ιστοί από σκοινιά που σκαρφαλώνουν τα παιδιά ή πολύ μεγάλες κλειστές τσουλήθρες, που μπαίνουν μέσα τα παιδιά και για λίγο εξαφανίζονται…

Να είστε προετοιμασμένοι

Πάρτε μαζί σας παιχνίδια, μπάλες, τα ποδήλατά τους, φαγητό και νερό. Γιατί τόσα πράγματα; Όταν ένα ή και τα δύο παιδιά βαρεθούν με ό,τι ασχολούνται, μπορείτε να τους στρέψετε την προσοχή σε κάτι άλλο. Ή όταν θέλουν να παίξουν με το ίδιο παιχνίδι, μπορείτε να δώσετε σε ένα από τα δύο ένα άλλο παιχνίδι μέχρι να έρθει η σειρά του. Είναι αρκετά πράγματα για να τα κουβαλήσετε, αλλά καλύτερα να έχετε πολλά, παρά να μη σας φτάνουν. 

Μιλήστε για τους κανόνες με τα δίδυμά σας πριν φύγετε από το σπίτι 

Ακόμα και αν είναι μόνο δύο ετών, μπορείτε να τους μιλήσετε για το πώς να συμπεριφέρονται, όταν είστε στην παιδική χαρά. Πείτε τους που θα πάτε και τι θα κάνετε και εξηγήστε τους ότι είναι σημαντικό να σας ακούνε. Στη χειρότερη πάρτε και μια σφυρίχτρα... μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά μπορεί να βοηθήσει! Είναι αναμενόμενο να προσπαθήσουν να περάσουν τα όρια που θα τους βάλετε. Δώστε τους μια ή και δύο αυστηρές προειδοποιήσεις και αν συνεχίσουν μαζέψτε τα πράγματα και γυρίστε σπίτι. Ναι, θα κλάψουν και θα γκρινιάξουν, αλλά αν ακολουθήσετε τους κανόνες που τους βάλατε θα καταλάβουν ότι το εννοείτε και έτσι οι μελλοντικές σας βόλτες στην παιδική χαρά θα είναι πιο ευχάριστες.

Ντύστε τα παρόμοια σε φωτεινά χρώματα

Είναι η μόνη περίπτωση που το να ντύσετε παρόμοια τα παιδιά σας μπορεί να βοηθήσει! Το να τα ντύσετε παρόμοια σε φωτεινούς τόνους, δεν βοηθάει μόνο εσάς να μπορείτε να τα εντοπίσετε, αλλά και τους άλλους γύρω σας σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε το ένα και χρειαστείτε βοήθεια για τον εντοπισμό του.

Πάρτε ένα φίλο μαζί σας

Θα ήταν μια καλή ιδέα να έχετε ακόμα έναν ενήλικα μαζί σας. Μπορεί να πρέπει να προσέχει και το δικό του παιδί μαζί, αλλά σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να προσφέρει μια χείρα βοηθείας. Γιατί τέσσερα μάτια είναι καλύτερα από δύο!

Να ξέρετε πότε πρέπει να φύγετε

Μπορεί να έχετε φύγει μόλις πριν μια ώρα από το σπίτι, αλλά αν τα παιδιά δε συνεργάζονται μαζέψτε τα και γυρίστε πίσω. Επίσης, αν πλησιάζει η ώρα του φαγητού ή του ύπνου μην "παίξετε με την τύχη σας" παραμένοντας στην παιδική χαρά. Μια ιδανική κατάσταση μπορεί να γίνει κόλαση μέσα σε λίγα λεπτά.

Μην αποθαρρυνθείτε σε περίπτωση που δεν έχετε το τέλειο απόγευμα

Δεν υπάρχει η τέλεια βόλτα και έξοδος με τα μικρά σας δίδυμα. Αλλά με εξάσκηση μπορείτε να φτάσετε σε πολύ καλά επίπεδα. Οπότε μην παραιτήστε!

www.mytwins.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου