Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Μια βόλτα στο αρχοντικό της Αγγελικής Χατζημιχάλη

kost-8683
Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιήσει ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για όλη την οικογένεια.

Στο κυριακάτικο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές δημοτικού μαζί με τους γονείς τους και μέσα από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (θεατρικό παιχνίδι, εικαστικές δραστηριότητες, καθιστικά και κινητικά παιχνίδια, κ.λπ), να πάρουν πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της Αγγελικής Χατζημιχάλη, να μυηθούν στα μυστικά της ελληνικής λαϊκής τέχνης και να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο και στον πολιτισμό.

Επινόηση και εφαρμογή: Αντωνία Κοκόση και Φωτεινή Τσάμπρα, μουσικοπαιδαγωγοί του Μουσείου. 


Το πρόγραμμα είναι διάρκειας μίας (1) ώρας, 10:00 - 11.00 & 12.00 - 13.00.

Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Α. Χατζημιχάλη
Διεύθυνση: Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, 
Πλάκα - Ακρόπολη 
Τηλέφωνο: 210 32.43.972

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 32.43.987.

Λίγα λόγια για το Μουσείο

To Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης στεγάζεται στο Παλιό Αρχοντικό της μεγάλης λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη στην Πλάκα. Το κτίριο, μνημείο της νεότερης ελληνικής αρχιτεκτονικής, είναι έργο του 1924 του Μακεδόνα Αριστοτέλη Ζάχου. Η εσωτερική του διακόσμηση έγινε από λαϊκούς τεχνίτες και είναι δημιουργία πραγματικά υψηλής αισθητικής.

Σκοπός του Μουσείου είναι η διάσωση, η συντήρηση και η προβολή των λαογραφικών συλλογών, καθώς και η έρευνα σε κάθε τομέα του Λαϊκού Πολιτισμού.

Το Μουσείο παρέχει υλικό και υποστήριξη σε λαογράφους - συλλόγους, μελετητές και εκπαιδευτικούς. Η βιβλιοθήκη του περιέχει βιβλία και περιοδικά και δεν είναι δανειστική, αλλά λειτουργεί ως αναγνωστήριο.

Το Μουσείο συνεργάζεται μόνιμα με την Ελληνική Λαογραφική Εταιρία (ΕΛΕ) και με την Αδελφότητα Σαρακατσαναίων. Συνεργάζεται επίσης με το Δίκτυο Μουσείων και με το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας.

Διαθέτει: εκθεσιακούς χώρους, πωλητήριο, αίθουσες μαθημάτων παραδοσιακών τεχνών, λαογραφική βιβλιοθήκη.

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα κλειστά
Τρίτη έως Παρασκευή 09:00-19:00
Σάββατο & Κυριακή 09:00-14:00

Ωράριο Βιβλιοθήκης:

Τρίτη - Παρασκευή 09:00 - 16:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου