Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

O ερχομός του παιδιού μπορεί να δείξει αν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση;

O ερχομός του παιδιού μπορεί να δείξει αν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση;
Όταν έρχεται ένα παιδί στον κόσμο αλλάζουν πάρα πολλά στη ζωή της οικογένειας. Ένα από αυτά είναι και η σχέση του ζευγαριού. Δεν είναι πλέον μόνο ανδρόγυνο, είναι και γονείς, που επωμίζονται νέες ευθύνες και βλέπουν την καθημερινότητά τους να μπαίνει σε άλλη τροχιά. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν από Νορβηγούς επιστήμονες, ένα ζευγάρι μπορεί να καταλάβει αν θα χωρίσει αργότερα από τους πρώτους μήνες που το παιδί τους γεννιέται.

Οι Νορβηγοί έκαναν μια μελέτη που κράτησε 18 χρόνια, παρακολουθώντας 500 νέες μητέρες και τη σχέση τους με τους συζύγους τους από τη στιγμή της γέννησης των παιδιών τους και μετά. 


Μέσα στα χρόνια μελετούσαν τις αλλαγές στη ζωή τους και στη σχέση τους με τους συντρόφους τους καταγράφοντας γεγονότα και περιστατικά. Διαπίστωσαν, λοιπόν, πως όσα ζευγάρια χώρισαν στην πορεία, ειδικά όσα χώρισαν μέσα στα επόμενα 7 χρόνια, είχαν ήδη εμφανή σημάδια του τι πρόκειται να συμβεί από τις πρώτες κιόλας στιγμές που έγιναν γονείς. 

Τέτοια σημάδια ήταν η πλήρης απομάκρυνσή τους, οι εντάσεις, ο θυμός και οι τσακωμοί που όσο περνούσε ο καιρός γίνονταν όλο και πιο έντονοι. Αυτά τα δείγματα υπήρχαν και πριν τον ερχομό του παιδιού, όμως η εγκυμοσύνη τα πάγωσε, για να τα ξαναφέρει στο προσκήνιο μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. 

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πολλά από αυτά τα ζευγάρια δεν έπρεπε να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, αυτό της απόκτησης ενός παιδιού, μιλώντας για αυτά που χώρισαν πολύ γρήγορα μετά τη γέννησή του και είχαν σαφείς διαφορές πριν από αυτή.

Μαριάννα Σπυράκου
www.dearmom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου