Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Είναι έτοιμο για τα πρώτα του βήματα;

shutterstock_264723878
Το μωράκι μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και οι αλλαγές στο σώμα του, στις συνήθειες και στις δεξιότητές του γίνονται πλέον με τόση ταχύτητα, που καταλήγουν απλά απρόβλεπτες. Όμως, εσείς υποψιάζεσαι ότι βρίσκεται κοντά στο να επιχειρήσει τα πρώτα του βηματάκια. Και γι΄ αυτό θέλετε να το βοηθήσετε! Για να δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε: Πώς θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο να περπατήσει; Ποια είναι τα "συμπτώματα";


Ξεκινάει να "τεντώνεται". Όπως είναι λογικό, ένα μωρό δεν περνάει αυτόματα από την οριζόντια στην κατακόρυφη κατάσταση. Μεσολαβεί ένα μεταβατικό στάδιο, όπου προσπαθεί μόνο του να σηκωθεί όρθιο, να πατήσει στα ποδαράκια του. Αυτό είναι μια από τις πρώτες ενδείξεις ότι πλησιάζει η μεγάλη ώρα…

Νιώθει συχνά νευρικότητα. Πάντα όταν πλησιάζουν οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή του -τα πρώτα του δοντάκια, τα πρώτα βήματα- το μωρό διακατέχεται από μια αίσθηση νευρικότητας, ίσως και ταραχής. Ως συνήθως, αυτό εξωτερικεύεται με γκρίνια και κλάματα, τα οποία όμως έχουμε ήδη μάθει να αντιμετωπίζουμε με υπομονή.

Κοιμάται περισσότερο. Σύμφωνα με έρευνες, τα μωρά όταν πλησιάζει ο καιρός τους να περπατήσουν, χουζουρεύουν περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιμηκύνουν τον ύπνο τους τη νύχτα!


Πώς θα το βοηθήσετε να περπατήσει;

Όταν συνειδητοποιήσετε ότι το μωρό είναι έτοιμο να περπατήσει, μπορείτε να ξεκινήσετε ασκήσεις μαζί. Σηκώστε το από τις μασχάλες με τα ποδαράκια του να πατάνε στο πάτωμα και ξεκινήστε μικρές διαδρομές. Το σίγουρο είναι ότι θα το ευχαριστιέται πάρα πολύ!

Σιγά σιγά θα ξεκινήσει να γραπώνεται με τα χέρια του και να σηκώνεται όρθιο. Για να το ενθαρρύνετε, τοποθετήστε κοντά του χαμηλά, αλλά σταθερά έπιπλα, που θα το εξυπηρετήσουν στις προσπάθειές του.

Το επόμενο βήμα της εξέλιξης είναι να καταφέρει να στέκεται μόνο του όρθιο. Στην αρχή οι προσπάθειές του δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια, όμως σταδιακά και μέσα από τη δική μας παρότρυνση, θα τα καταφέρνει καλύτερα. Δοκιμάστε να μετράτε μαζί τη διάρκεια που παρέμεινε όρθιο και να το επιβραβεύετε με όλο και περισσότερα φιλιά κάθε φορά που προοδεύει.

Το βήμα που ακολουθεί δεν είναι άλλο από το ίδιο το …πρώτο βήμα! Τα ποδαράκια του είναι εκπαιδευμένα τώρα, έχει προσπαθήσει αρκετά. Το κλειδί της επιτυχίας είναι ένα και έχει όνομα: αυτοπεποίθηση. Όταν νιώσετε ότι το μωρό θα τα καταφέρει, σηκώστε το και δώστε του εσείς την ώθηση για να φύγει μπροστά. Κάντε το με τον τρόπο σας να πιστέψει ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρει!

www.mommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου