Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν είστε 6 μηνών έγκυος

Ζαλάδες στην εγκυμοσύνη: Πως θα τις ξεπεράσετε!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα παρατηρήσετε το σώμα σας να αλλάζει συνεχώς και κάθε μήνας μπορεί να φέρνει νέα συμπτώματα και αλλαγές στο μωρό σας. Αυτές οι αλλαγές είναι πολύ συναρπαστικές και είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και το μωρό σας είστε υγιείς. Παρακάτω θα δείτε τα βασικά που πρέπει να κάνετε, όταν βρίσκεστε στον 6 μήνα της εγκυμοσύνης σας.

Σε κάποιο σημείο μεταξύ 24ης και 28ης εβδομάδας θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ γλυκόζης, για να ελέγξετε για διαβήτη κύησης. Για να κάνετε αυτή τη δοκιμή θα πρέπει να πιείτε ένα μείγμα γλυκόζης και να σας πάρουν αίμα. Αυτό το τεστ θα σας το κάνει ο γιατρός σας και εφόσον διαγνωστείτε ότι έχετε διαβήτη κύησης, δεν υπάρχει λόγος πανικού, απλά θα ακολουθήσετε μια διατροφή για να κρατάτε σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ο διαβήτης θα φύγει, όταν γεννήσετε.

Καθώς πλησιάζετε στον έκτο μήνα, ενδέχεται να παρατηρήσετε κάποια νέα συμπτώματα, τα οποία μπορεί να είναι δυσάρεστα. Μερικά από αυτά είναι η καούρα, αλλά και ο πόνος στην πλάτη και στα πόδια. Θα είναι, λοιπόν, ανακουφιστικό για εσάς αν βρείτε κάποιον να σας κάνει ένα μασάζ στα πόδια ή στη πλάτη, ώστε να μειωθούν τα συμπτώματα.

Είναι καιρός να αρχίζετε να αγοράζετε κάποια βασικά πράγματα, που θα σας φανούν χρήσιμα, όταν γεννηθεί το μωρό. Ξεκινήστε να παίρνετε πάνες, μωρομάντηλα, βρεφικές φόρμες τις οποίες θα αλλάζετε συχνά και φυσικά μια κούνια. Αν τα έχετε αυτά από πριν, θα γλυτώσετε το τρέξιμο την τελευταία στιγμή και θα είναι όλα πανέτοιμα για την άφιξη του μωρού σας. Αν δεν ξέρετε από που να αρχίσετε, πάρτε τηλέφωνο μια φίλη σας που έχει παιδί ή ρωτήστε τους γονείς σας.

Όταν είστε 6 μηνών έγκυος το μωρό συνεχίζει να αναπτύσσεται, με αποτέλεσμα να πιέζει τα όργανά σας. Αν κάνετε ειδικές ασκήσεις για εγκύους, ενδέχεται να σας ανακουφίσουν από την πίεση και να διευκολύνουν τον τοκετό, όταν με το καλό φτάσει.

Φάτε τα σωστά τρόφιμα. Η διατροφή είναι σημαντική κατά τη διάρκεια όλης της εγκυμοσύνης, άρα ακόμα και όταν είστε 6 μηνών πρέπει να συνεχίζετε να τρώτε υγιεινά και να αποφεύγετε ορισμένες τροφές. Και αυτό γιατί υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορεί να είναι επιβλαβή για εσάς και για το μωρό σας, όπως είναι τα ωμά θαλασσινά, το συκώτι, το πατέ και επίσης, πρέπει να πλένετε πολύ καλά τις σαλάτες.

www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου