Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Θα αρρωσταίνει συχνά, πηγαίνοντας στον παιδικό σταθμό;

playdate_stockphoto
Οι αρρώστιες είναι, δυστυχώς, μια πραγματικότητα. Σε όποια ηλικία και αν αρχίσει να πηγαίνει το παιδί στον παιδικό σταθμό, θα αρρωσταίνει συχνά, τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο. Οι ρινικές εκκρίσεις και ο βήχας, όμως, θα είναι μαζί σας για μεγαλύτερο διάστημα.

Αυτό γίνεται γιατί το παιδί με το να εκτίθεται σε ιούς και μικρόβια χτίζει σταδιακά την ανοσία του, αποκτά ανοσολογική μνήμη και μόνο έτσι δεν αρρωσταίνει συχνά μετά.

Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να αποκτήσει αντισώματα για να είναι ένα παιδί γερό. Το να μεγαλώσει σε γυάλινη προστασία δεν το βοηθάει.

Έτσι, μην φοβάστε τις συχνές λοιμώξεις -γιατί ουσιαστικά είναι προστασία- εκτός αν ο παιδίατρός σας γνωρίζοντας πιθανές ιδιαιτερότητες του παιδιού σας έχει άλλη γνώμη.

Είναι αλήθεια όμως πως μετά τα 3 χρόνια το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι πιο έτοιμο να αντιμετωπίσει τις αρρώστιες και το παιδί επηρεάζεται λιγότερο από αυτές. Έτσι, και από αυτήν την οπτική, η ηλικία μετά τα 2,5 χρόνια είναι καταλληλότερη για την έναρξη της φοίτησης σε παιδικό σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου