Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δημιουργήστε χώρο για να παίζουν τα δίδυμα μωρά σας!

Δίδυμα: Τι πρέπει να ξέρετε!
Τα δίδυμα χρειάζονται πολύ χώρο, ειδικά όσο μεγαλώνουν… Το να τους δημιουργήσετε χώρους για παιχνίδι μέσα στο σπίτι, ακόμη και όταν είναι πολύ μικρά, μπορεί να φαντάζει λίγο δύσκολο, αλλά αν εκμεταλλευτείτε σωστά το κάθε δωμάτιο, θα διευκολύνετε και τη δική σας αλλά και τη δική τους καθημερινότητα.

Τι μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα

Η κουζίνα αποτελεί συνήθως ένα δωμάτιο του σπιτιού, που οι περισσότερες μαμάδες περνάμε συνήθως αρκετές ώρες της ημέρας. Υπάρχει, λοιπόν, τρόπος για να διασκεδάσουν εκεί και τα δίδυμα μωράκια σας.
  • Φέρτε στην κουζίνα τις κούνιες, τις καλαθούνες ή ένα πάρκο, έτσι ώστε να τα βλέπετε την ώρα που ετοιμάζετε το φαγητό. Μεγάλη προσοχή φυσικά χρειάζεται, ώστε να μην είναι τα μωρά κοντά στις εστίες της κουζίνας. Όταν ακόμη είναι πολύ μωρά, είναι πολύ πιθανόν να κοιμούνται, από την ηλικία όμως των 3 - 4 μηνών μπορείτε να τους βάλετε κοντά τους και κάποια μαλακά παιχνίδια για εξερεύνηση ή κάποια κρεμαστά παιχνίδια που υπάρχουν στην αγορά για τις κούνιες, τα οποία συνήθως ηρεμούν αλλά και διασκεδάζουν τα μωρά… Με αυτόν τον τρόπο θα επιβλέπετε τα δίδυμά σας όσο μαγειρεύετε ή κάνετε δουλειές, και τα μικρούλια σας θα είναι πιο ήρεμα γιατί θα αισθάνονται ασφάλεια γιατί είστε κοντά τους.
  • Όταν μεγαλώσουν λίγο, μπορείτε να τα βάλετε και σε ριλάξ ή ειδικά καθίσματα. Έτσι τα δίδυμά σας θα κάθονται αναπαυτικά και θα “επιβλέπουν” κάθε σας κίνηση νιώθοντας παράλληλα ασφαλή, αφού θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί σας.
Τι μπορείτε να κάνετε στο μπάνιο

Το μπάνιο συνήθως είναι μικρό στα περισσότερα σπίτια, οπότε ο χώρος που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε είναι πολύ περιορισμένος. Είναι σχεδόν απίθανο να χωρέσουν 2 κούνιες οπότε η λύση είναι μία…
  • Στρώστε ένα κουβερτάκι όσο το δυνατόν πιο χοντρό (ακόμη και δύο ή τρία το ένα πάνω από το άλλο για να είναι πιο μαλακά) και τοποθετήστε τα δίδυμά σας πάνω σε αυτό με αρκετά μαξιλάρια γύρω-γύρω, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε πως είναι απόλυτα προστατευμένα. Φυσικά, η πρόταση αυτή δεν είναι ασφαλής, όταν τα μωρά δεν είναι πια νεογέννητα και μπορούν να κινούνται. 
  • Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε την ώρα που κάνετε μπάνιο -αν φυσικά δεν είναι κάποιος άλλος στο σπίτι για να προσέχει τα μωρά σας- είναι να βάλετε τα μωρά στα ριλάξ τους και να τα τοποθετήσετε στην είσοδο του μπάνιου, αν δεν χωράνε μέσα σε αυτό. Με καλή διάθεση, τραγουδάκια και λίγη κουβέντα, ένα μπάνιο θα το κάνετε!
Τι μπορείτε να κάνετε στην κρεβατοκάμαρα

Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα!
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο σας το κρεβάτι για παιχνιδότοπο, αρκεί να βεβαιωθείτε πως τα δίδυμά σας δεν πρόκειται να μετακυλήσουν και να βρεθούν κάτω από αυτό.
  • Εκμεταλλευτείτε τον άδειο χώρο στο πάτωμα με τη βοήθεια μεγάλων μαξιλαριών, αρκεί τα μικρά σας να μην βρίσκονται σε ηλικία που μπορούν να δραπετεύσουν!
  • Μια άλλη λύση, είναι να τα βάλετε στα πορτ-μπεμπέ τους με πολλά παιχνίδια γύρω - γύρω και απλά να σας παρακολουθούν όση ώρα κάνετε δουλειές.
Τι μπορείτε να κάνετε στο σαλόνι

Το σαλόνι αποτελεί ίσως το δωμάτιο του σπιτιού, το οποίο χρησιμοποιείται αρκετά από όλα τα μέλη της οικογένειας, οπότε εδώ πρέπει σίγουρα να υπάρχει ξεχωριστός χώρος για να παίζουν τα δίδυμά σας.
  • Μια ωραία ιδέα αφού τα δίδυμά σας γίνουν 2 μηνών, είναι να επενδύσετε σε ειδικά εκπαιδευτικά χαλάκια, που θα τα κρατήσουν απασχολημένα και παράλληλα θα τα ψυχαγωγήσουν με διάφορους ήχους και τεχνάσματα.
  • Το σαλόνι αποτελεί επίσης ιδανικό χώρο για να φιλοξενήσει ειδικά “γυμναστήρια” για μωρά, όπου θα τα βοηθάτε να ξεπιάνονται, να τεντώνονται, αλλά και να εκφράζονται με το σώμα τους.
  • Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε μια “γωνία για αγκαλιές” με πολλά μαλακά παιχνίδια και μαξιλάρια όπου θα τοποθετείτε τα δίδυμά σας με ασφάλεια όση ώρα θα μαζεύετε την ακαταστασία από… τα υπόλοιπα παιχνίδια!
www.mytwins.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου