Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Σημαντικά μηνύματα που μπορούμε να περάσουμε μέσα από την αγορά παιχνιδιών

Σημαντικά μηνύματα που μπορείς να περάσεις μέσα από την αγορά παιχνιδιών για το παιδί σου
Παιδί και παιχνίδι είναι δύο έννοιες ταυτισμένες, απόλυτα συνδεδεμένες με την παιδική ηλικία και πολύτιμες για κάθε αγόρι και κορίτσι σε αυτή τη γη. Το πώς, πότε και γιατί αγοράζουμε ένα παιχνίδι στο παιδί φαίνεται να είναι κάτι απλό, όμως περνάει τα δικά του μηνύματα στο μυαλό του και καλό είναι να τα έχουμε υπ’ όψιν μας.

Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, όποτε θέλουμε
Αν λέγαμε σε ένα παιδί να διαλέγει ένα παιχνίδι την ημέρα θα το έκανε χωρίς να βαρεθεί ποτέ! Μακάρι να μπορούσαμε να προσφέρουμε αυτή τη χαρά καθημερινά στα παιδιά μας, μόνο που δεν είναι αυτό το νόημα της ζωής. Πρέπει να αρνούμαστε μερικές απαιτήσεις τους και να μην υποκύπτουμε συνέχεια στα αιτήματά τους, δείχνοντάς τους έτσι πως δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή. Πρόκειται για ένα μήνυμα που αν το καταλάβουν από νωρίς, με γλυκό και όχι σκληρό τρόπο, θα ζουν πιο ευτυχισμένα και θα μεγαλώνουν όντας πιο ολιγαρκή.

Είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε
Τα παιχνίδια του ενός είναι και παιχνίδια του άλλου και αυτό είναι τόσο σπουδαίο να το μάθει ένα παιδί! Αυτό που σήμερα βαφτίζουμε παιχνίδι και το μοιραζόμαστε, είναι αύριο κάτι άλλο που αξίζει να το ζήσουμε από κοινού με κάποιον άλλον, ειδικά σε έναν κόσμο όπου μοιραζόμαστε σπίτια, γραφεία, εμπειρίες και άλλα χίλια πράγματα. Το να μοιράζονται, λοιπόν, τα παιδιά τα παιχνίδια τους και να ξέρουν πως όταν κάτι αγοραστεί και μπει μέσα στο σπίτι τους αφορά όλους, είναι ένα σπουδαίο μάθημα.

Είναι δώρο για συγκεκριμένη περίσταση
Όταν το ένα σας παιδί έχει γενέθλια, θα του πάρετε ένα δώρο. Δεν είναι υποχρεωτικό να πάρετε και στο άλλο. Μάλιστα καλό θα ήταν να μπορείτε να το αποφύγετε, για να του δώσετε να καταλάβει την αξία που έχει μια περίσταση ή ένα γεγονός για το οποίο κάποιος κάνει ένα δώρο σε κάποιον άλλο. Εξηγώντας του ότι το δώρο είναι για τα γενέθλια του αδερφού του, κάτι που αντίστοιχα θα συμβεί και με τα δικά του, του δίνετε να καταλάβει ότι κάθε πράγμα έχει τον σκοπό του και τον χρόνο του.

Ιωάννα Μίχαλου
www.dearmom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου