Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Παιδικό κάθισμα με αισθητήρα


Η εταιρεία Evenflo ανακοίνωσε τη διάθεση παιδικού καθίσματος με αισθητήρα που ελέγχει αν το παιδί βρίσκεται στο αυτοκίνητο ή όχι. Στόχος της είναι η συμβολή στη μείωση των παιδικών θανάτων που συμβαίνουν ειδικά στις Η.Π.Α., όταν οι γονείς ξεχνούν τα παιδιά στα αυτοκίνητα με κλειστά τα παράθυρα.


Μπορεί να θεωρείτε αυτό το σύστημα λίγο υπερβολικό, όμως τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της κατάστασης. Κάθε χρόνο, 29 με 49 παιδιά χάνουν τη ζωή τους λόγω θερμοπληξίας μέσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην Αμερική. Τα οχήματα με κλειστά παράθυρα λειτουργούν σαν θερμοκήπια με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει πολύ γρήγορα στο εσωτερικό, ενώ τα παιδιά λόγω ανάπτυξης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ζέστη το ίδιο καλά με τους ενήλικες.

Ίσως με λύσεις όπως αυτή του παιδικού καθίσματος, αλλά και παράλληλη ενημέρωση των γονιών για τους κινδύνους που κρύβει το αυτοκίνητο για τα παιδιά τους, μπορούν να σωθούν ζωές.

Ο τρόπος που λειτουργεί το κάθισμα είναι μέσω ενός ασύρματου δέκτη, που είναι συνδεδεμένος στο σύστημα διάγνωσης του αυτοκινήτου σας, το οποίο συνδέεται με τον αισθητήρα του καθίσματος. Ένα κουδούνισμα ακούγεται, όταν το αυτοκίνητο είναι απενεργοποιημένο για να προειδοποιήσει τον γονέα ότι το παιδί είναι ακόμα στο αυτοκίνητο ή ότι ο ιμάντας του παιδικού καθίσματος δεν έχει λυθεί.

Το νέο κάθισμα έρχεται με το σύνθημα "Γιατί όταν μια απλή υπενθύμιση μπορεί να σώσει μια ζωή, έχει νόημα" και ενδεχομένως θα εμπνεύσει κι άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες να ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου