Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Οργάνωση παιδικού γραφείου

Τips για τέλεια οργάνωση του παιδικού γραφείου!
Back to base ή αλλιώς οι διακοπές τελειώνουν! Ίσως κάποιοι τυχεροί να έχουν ξεμείνει σε παραλίες όμορφες, οι περισσότεροι όμως έχουν επιστρέψει στη βάση τους και προετοιμάζονται για τη νέα σεζόν. Το ίδιο κάνουν και τα παιδιά, που σταδιακά πρέπει να επανέλθουν στους ρυθμούς της καθημερινότητας, αφού η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι προ των πυλών. 

Μέσα σε όλες τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για να είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά βρίσκεται κι αυτή της οργάνωσης του γραφείου. Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να έχει τον δικό του χώρο εργασίας, το γραφείο του! Ειδικά αν πρόκειται για “πρωτάκι” η διαδικασία της οργάνωσης του γραφείου είναι αναγκαία!

Καλό είναι το παιδικό δωμάτιο να έχει το δικό του γραφείο. Το διάβασμα στην κουζίνα ή στο σαλόνι την ώρα που η τηλεόραση είναι ανοιχτή ή η μαμά μαγειρεύει και μιλάει στο τηλέφωνο δεν είναι καθόλου αποδοτικό. 

Είναι ανάγκη, λοιπόν, το κάθε παιδί να έχει τον δικό του χώρο εργασίας που με τη βοήθειά σας θα έχει οργανωθεί και θα έχει γίνει λειτουργικός. Είτε το δωμάτιο είναι μικρό είτε μεγάλο, ιδέες και λύσεις υπάρχουν πολλές, όπως…

Οι πίνακες ανακοινώσεων θα βοηθήσουν το παιδί στην οργάνωση των εργασιών και θα του υπενθυμίζουν τυχόν υποχρεώσεις.

Ακόμα κι αν ο χώρος του δωματίου είναι περιορισμένος, θα βρεθεί μία γωνιά για να μετατραπεί σε ένα ευχάριστο μικρό γραφείο.

Ένας τεράστιος πάγκος εργασίας με χαρούμενα χρώματα θα οξύνει την παιδική τους φαντασία.

www.4moms.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου