Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Προστατεύστε την υγεία σας και το περιβάλλον, οικονομικά!


Σίγουρα το περιβάλλον στο οποίο ζούμε επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τόσο την ψυχολογία μας όσο και την υγεία μας. Μπορούμε άραγε να εντάξουμε στη ζωή μας συνήθειες φιλικές προς το περιβάλλον, που θα συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία μας, ακόμα και με περιορισμένο budget; Οι παρακάτω ιδέες θα σας πείσουν πως και οι τρεις αυτοί σημαντικοί τομείς μπορούν να βελτιωθούν ταυτοχρόνως.

1. Φτιάξτε τα δικά σας καθαριστικά. Δεν θα ήταν ωραία ιδέα να χρησιμοποιούσατε τα δικά σας καθαριστικά, από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, που δεν θα επιβαρύνουν την υγεία σας; Για παράδειγμα, το ξύδι είναι ίσως το πιο δυνατό και αποτελεσματικό όπλο της νοικοκυράς. Φτηνό και μη τοξικό θα απολυμάνει, θα απομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές, θα κάνει τα τζάμια σας αόρατα και τα πλακάκια σας να λάμπουν!

2. Φυτά για καθαρό αέρα. Μπορεί οι ιονιστές αέρα να είναι δημοφιλείς, αλλά κάποιοι από αυτούς ενδέχεται να εκπέμπουν όζον, το οποίο ερεθίζει τους πνεύμονες. Αντιθέτως, ένα φυτό εσωτερικού χώρου, όπως η φτέρη, μπορεί να καθαρίσει τον αέρα ακόμα και ενός ολόκληρου διαμερίσματος 100 τ.μ., εκτός του ότι θα ομορφύνει τον χώρο σας!

3. Απλώστε τα ρούχα σας. Όταν τους περισσότερους μήνες του χρόνου η θερμοκρασία είναι καλή και ο ήλιος λάμπει, γιατί να στεγνώνετε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο; Όχι μόνο η αγορά του, αλλά και το ρεύμα που καίει είναι ένα επιπλέον σημαντικό έξοδο και σίγουρα κάπου καλύτερα θα μπορούσατε να διαθέσετε τα χρήματα αυτά. Ταυτόχρονα, θα επιμηκύνετε τη ζωή των ρούχων σας, καθώς δεν θα φθείρονται στις υψηλές θερμοκρασίες του στεγνωτηρίου.

Κάνοντας τις 3 αυτές ιδέες πράξη, όχι μόνο θα περιορίσετε κάποια από τα έξοδά σας, αλλά θα βελτιώσετε την καθημερινότητά σας και θα δείξετε πόσο νοιάζεστε για τον πλανήτη μας!

www.manamia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου