Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Food Lab κάθε Κυριακή στην οργάνωση Γη!


Το Food Lab είναι μια πρωινή κυριακάτικη συνάντηση για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για το φαγητό και θέλουν να μοιραστούν με άλλους την αγάπη τους για το μαγείρεμα: από τον φοιτητή που μένει για πρώτη φορά μόνος του και αναρωτιέται πώς να νοστιμίσει τη καθημερινότητά του μέχρι τον βραβευμένο σεφ και ενδιάμεσα εμάς που όλο και κάτι μαγειρεύουμε καθημερινά. 

Το Food Lab είναι για εσένα που θέλεις να ξεκινήσεις μια συλλογική κουζίνα στη γειτονιά σου ή να πάρεις μερικές ιδέες για τη ταβέρνα σου, για το οικογενειακό τραπέζι και το κολατσιό του παιδιού για το σχολείο…. Ή απλά να γευθείς αγνά, αλλά και σπάνια προϊόντα της ελληνικής φύσης και να δοκιμάσεις συνταγές της γαστρονομικής μας παράδοσης. 

Είναι δηλαδή μαθήματα μαγειρικής;
Πιστεύουμε ότι η μαγειρική είναι μία τέχνη βασισμένη στη παράδοση και το πολιτισμό που γίνεται κατανοητή και ευχάριστη μόνο όταν κάποιος την εξασκεί συμμετέχοντας, όχι παρακολουθώντας άλλους να μαγειρεύουν. Είναι, λοιπόν, μία συνάντηση βιωματικής γνωριμίας με όλα τα εποχικά προϊόντα της χώρας μας από το σταμναγκάθι μέχρι τα σαλιγκάρια, από τη σταφίδα μέχρι τη φάβα Σαντορίνης. 
Είναι ένα ευχάριστο δίωρο το πρωί της Κυριακής 10.30 - 12.30 για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή δεξιότητας στη μαγειρική. Σίγουρα κάτι θα μάθεις, αλλά ο δάσκαλός μας είσαι ΚΑΙ εσύ με τις ερωτήσεις, τις συνταγές και τις απορίες σου.
Για πρώτη φορά θα κόψεις τη τομάτα, το ραδίκι και το μπρόκολο από το μποστάνι και θα το μαγειρέψεις ακούγοντας ιστορίες και χρήσιμες πληροφορίες από τους φίλους και τους επαγγελματίες εκεί. Θα γνωρίσεις Έλληνες παραγωγούς, καλλιεργητές παραδοσιακών ποικιλιών, οινοποιούς, μελάδες, ψαράδες και ελαιοπαραγωγούς, μοναχούς και σεφ γνωστών εστιατορίων. Θα δοκιμάσεις μέλι ελάτης από τη Βυτίνα και κουλουράκια από αλεύρι βελανιδιών της Τζιάς. 

Ποιος μαγειρεύει; 
Εσύ κι εγώ, γνωστοί σεφ, μαμάδες και γιαγιάδες, δημοσιογράφοι φαγητού και μπλόγκερς, η μεγάλη παρέα του ελληνικού φαγητού! Όλοι μαζί με τα πιο απλά, εποχικά υλικά, εύκολα, γρήγορα, οικονομικά, θρεπτικά και πάνω απ’ όλα νόστιμα! Μαζεύουμε το ίδιο πρωί τα λαχανικά μας από το λαχανόκηπό μας, μαθαίνουμε γι’ αυτά από τον μπαξεβάνο μας και τα μαγειρεύουμε μαζί στην υπαίθρια κουζίνα μας με δύο φουφούδες και δύο κατσαρόλες. Μαθαίνουμε από τους πιο πεπειραμένους, προτείνουμε τις δικές μας ιδέες και συνταγές και , στο τέλος κάθε συνάντησης, δοκιμάζουμε ό,τι μαγειρέψαμε και ετοιμάζουμε μαζί το φαγητό της Συλλογικής Κουζίνας. 

Χρειάζεται να πληρώσω κάτι;
Τίποτα απολύτως. Φέρε την ποδιά σου, αν θες και ένα αγαπημένο σου υλικό, μια συνταγή, το χαμόγελό σου και όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουμε εμείς. (Μόνο τη λάντζα μοιραζόμαστε…). Αν θες να βάλεις και τα ψιλά σου στο συλλογικό κουμπαρά μας ακόμα καλύτερα… 

Πού γίνεται το FoodLab;
Στη συλλογική κουζίνα του Κέντρου της Γης, δίπλα στο Πάρκο Τρίτση. Είσοδος από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, πίσω από το Εμπορικό Κέντρο. Μόλις μπεις από την είσοδο θα καταλάβεις πού θα μας βρεις γιατί “θα σε πάρουν οι μυρουδιές”… … , παρκινγκ ελεύθερο!

Χρειάζεται να δηλώσω συμμετοχή;
Αυτό ναι, σίγουρα! Δεν χρειάζεται να έρχεσαι κάθε φορά αλλά χρειάζεται να δηλώσεις συμμετοχή για εκείνες τις φορές που θες. Γι αυτό, στείλε ένα mail στο simetexo@organizationearth.org ή τηλεφώνησε στο 210 23.25.380 για να εξασφαλίσεις μία θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου