Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ένα όμορφο περιβάλλον για το μωρό σας!

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΩΜΑΤΙΟ
Πώς μπορείτε να φτιάξετε το δωμάτιο του παιδιού σας, ώστε να παίρνει τα σωστά ερεθίσματα;

Τα μωρά απορροφούν τα πάντα από το περιβάλλον τους αναγνωρίζοντας σχήματα, ήχους, φωνές, υφές. Για το λόγο αυτό προσπαθήστε να δείτε το δωμάτιο του μωρού σας μέσα από τα δικά του μάτια. Καθίστε στο πάτωμα και προσπαθήστε να καταλάβετε τι βλέπει και τι ακούει το μωρό σας.

Όραση: το μωρό τους πρώτους μήνες της ζωής του παρατηρεί τα αντικείμενα που υπάρχουν γύρω του. Για το λόγο αυτό κρεμάστε πάνω από την κούνια του μωρού σας μόμπιλε, ώστε να βλέπει τα σχήματα και τα χρώματα. Φτιάξτε μόνοι σας με ζωάκια, ή επιλέξτε διάφορα αντικείμενα, όπως κοχύλια, λουλούδια και κρεμάστε τα πάνω από την κούνια του.

Ακοή: η μουσική έχει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του μωρού σας και θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του μωρού σας. Επιλέξτε μουσική με χαλαρές μελωδίες και όσο το δυνατόν ευδιάκριτα μουσικά όργανα: πιάνο, κιθάρα, φλάουτο. Μην βάζετε δυνατά τη μουσική στο μωρό, διότι του δημιουργεί ένταση, καθώς τώρα μαθαίνει να αναγνωρίζει τους ήχους.

Όμορφα παιχνίδια: προτιμήστε να αγοράσετε πιο εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα μωρά σας, όπως παιχνίδια που έχουν ήχους από ζωάκια ή παιχνίδια που τα βοηθούν να αναγνωρίσουν τα σχήματα.

Διακόσμηση: διακοσμήστε τους τοίχους του δωματίου με εικόνες σε χαμηλό ύψος. Επιλέξτε όμορφες εικόνες που απεικονίζουν ζώα ή παιδιά ή και έργα τέχνης. Οι πρώτες εικόνες του μωρού σας είναι αυτές που θα του αποτυπωθούν στη ζωή του, όποτε καλό θα είναι να εκθέτετε το μωρό σας σε όμορφα αντικείμενα και τέχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου