Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πώς θα επιλέξετε κουκέτα;


Η κουκέτα είναι μία πρώτης τάξεως ιδέα για να εξοικονομηθεί χώρος στο παιδικό δωμάτιο, όταν τα νεότερα μέλη της οικογένειας είναι περισσότερα από ένα. Κι αυτό γιατί στην περίπτωση που τα παιδιά είναι δύο, δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν 2 κρεβάτια στο ίδιο δωμάτιο, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό ένα μεγάλο μέρος του διαθέσιμου χώρου. Με την κουκέτα εκμεταλλευόμαστε τον χώρο από το ένα κρεβάτι έως και την οροφή, ο οποίος άλλωστε δεν έχει και κάποια άλλη χρήση.

Για το λόγο αυτό λοιπόν, πολλές οικογένειες την επιλέγουν ως μία πρακτική λύση που τους βοηθά να κερδίσουν χώρο στο παιδικό δωμάτιο. Τι πρέπει όμως να προσέξουμε όταν πρόκειται ν' αγοράσουμε μία παιδική κουκέτα; Ας δούμε 3 βασικά σημεία:

1. Ποιότητα κατασκευής
Είναι το Α και το Ω. Κι αυτό γιατί οι κουκέτες προορίζονται για παιδιά. Που σημαίνει εκτός του ύπνου, χοροπηδητό και παιχνίδι πάνω στα κρεβάτια και γενικότερα …σκληρή μεταχείριση! Συνεπώς, η ποιότητα κατασκευής και το πόσο γερή είναι, αποτελεί το πρώτο και βασικότερο κριτήριο για την επιλογή της.

2. Μεταλλική ή ξύλινη;
Οι ξύλινες κουκέτες έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ πιο ωραίο έπιπλο και δίνουν μία ζεστασιά στο δωμάτιο. Από την άλλη, όμως, είναι και πιο ευάλλωτες στις …ορέξεις των παιδιών μας! Χαράζονται, ζωγραφίζονται και γενικότερα καταπονούνται πολύ πιο εύκολα.
Οι μεταλλικές υστερούν κάπως σε εμφάνιση, είναι όμως πιο ανθεκτικές στις …επιθέσεις των μικρών ζουζουνιών. Υπάρχουν βέβαια και κουκέτες που συνδυάζουν και τα δύο, π.χ. μεταλλικό σκελετό και λεπτομέρειες από ξύλο.

3. Με 2 ή …τρία κρεβάτια;
Ακόμη και εάν μία οικογένεια έχει 2 παιδιά, καλό θα ήταν να εξετάσει την πιθανότητα αγοράς μίας κουκέτας με 3 κρεβάτια. Το τρίο κρεβάτι δεν πιάνει καθόλου χώρο, καθώς συνήθως κρύβεται κάτω από το "ισόγειο" κρεβάτι και διαθέτει έναν ειδικό μηχανισμό με τον οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή εύκολα και απλά ν' ανασυρθεί, αποτελώντας ένα τρίτο πλήρως αυτόνομο κρεβάτι, που μπορεί π.χ. να εξυπηρετήσει σε δεδομένη στιγμή κάποιον φιλοξενούμενο.

Πρακτικά tips:

  • Καλό είναι να στηρίξουμε την κουκέτα στον τοίχο για επιπλέον ασφάλεια όσον αφορά τη σταθερότητά της.
  • Την κουκέτα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύει η ειδική σκάλα, είναι απαραίτητη για την εύκολη πρόσβαση των παιδιών στο πάνω κρεβάτι.
  • Αν επιλέξουμε μία κουκέτα με δύο κρεβάτια καλό θα ήταν να διαλέξουμε μία που διαθέτει στο χώρο κάτω από το "ισόγειο" κρεβάτι ένα μεγάλο συρτάρι ή κάποια μικρότερα. Είναι κάτι που θα διευκολύνει αφάνταστα τις μαμάδες, καθώς θα μπορούν να αποθηκεύουν εκεί ρούχα των παιδιών, σεντόνια, κουβέρτες και γενικότερα πράγματα που βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση.
praktikesidees.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου