Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Πώς να δημιουργήσετε ένα τακτοποιημένο παιδικό δωμάτιο


Οι ντουλάπες, τα συρτάρια και τα ράφια είναι το κλειδί για την επιτυχημένη οργάνωση. Αποθηκεύστε και κρατήστε το δωμάτιο τακτοποιημένο! 

Οι τοίχοι είναι ένας τομέας που μπορούμε να ξεχάσουμε. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε ράφια, κάθετους διοργανωτές και κάθετους κάδους παιχνιδιών για να μπορούν τα παιδιά σας να αποθηκεύουν τα πράγματα τους, έτσι ο χώρο στο δάπεδο μπορεί να μεγιστοποιηθεί. Στην αγορά διατίθενται μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και σε πολύ καλές τιμές.

Γραφεία που έχουν συρτάρια είναι ιδανικά για την αποθήκευση διαφόρων αντικειμένων. Εξετάστε το ενδεχόμενο να πάρετε γραφεία που έχουν χώρο αποθήκευσης στην κορυφή, για την αποθήκευση συλλεκτικών αντικείμενων και βιβλίων. 


Όταν τα παιδιά θα πάνε σχολείο, φροντίζουμε να υπάρχουν προκαθορισμένες θέσεις για όλα τα σχολικά αντικείμενα. Γραφική ύλη, τετράδια, βιβλία, όλα πρέπει να έχουν τις θέσεις τους. Ένας πίνακας στον τοίχο βοηθάει στο να τοποθετούνται σημειωματάκια και ζωγραφιές, που αλλιώς θα κατέληγαν από ‘δω κι από ‘κει.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, κάποια παιχνίδια σταματούν να είναι κατάλληλα για την ηλικία τους. Ή τα παιδιά τα βαριούνται. Είναι σημαντικό αυτά τα παιχνίδια να φεύγουν από το δωμάτιο και να χαρίζονται σε άλλα παιδάκια. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά ότι αυτό είναι μία φυσιολογική διαδικασία, έτσι ώστε να τους γίνει βίωμα και να ανταποκρίνονται με χαρά όταν τους λέμε ότι ήρθε η ώρα να βρούμε παιχνίδια για χάρισμα. Εξάλλου, ο χώρος σε ένα δωμάτιο είναι περιορισμένος. Δεν μπορούν τα παιχνίδια να συσσωρεύονται επ’ αόριστον. Για να μπουν νέα παιχνίδια, πρέπει να χαριστούν τα παλαιά. Και έτσι τα δωμάτια δε θα είναι υπερφορτωμένα και θα μπορούν να τακτοποιούνται ευκολότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου