Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Βάλτε τα παιδιά στο παιχνίδι της αποταμίευσης

Για τα μικρά παιδιά τα κέρματα είναι κάτι σαν καραμέλες, που σαφώς δεν έχουν καμία αξία, πέρα από το ωραίο κουδούνισμα που κάνουν στις τσέπες. Όμως, ποτέ δεν είναι πολύ μικρά για ν' αρχίσετε να τα προετοιμάζετε σε σωστούς καταναλωτές και κυρίως, σε καλούς οικονομολόγους. 

Διδάξτε τους την αξία των χρημάτων, όταν πηγαίνετε στα μαγαζιά, λέγοντάς τους πόσα λεφτά έχετε να χαλάσετε, και μάθετέ τα πώς να αποταμιεύουν για να μπορέσουν μόνα τους να αποκτήσουν κάποιο παιχνίδι που επιθυμούν. 

Μια καλή αρχή είναι ένας όμορφος κουμπαράς, όπου θα προσθέτετε νομίσματα κάθε φορά που το παιδί έκανε μια καλή πράξη, όπως π.χ. εάν μάζεψε το δωμάτιο του. Στις γιορτές, κυρίως στα μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε αντί για άσκοπα δώρα να τους δίνετε κάποιο ποσό, ώστε να καταφέρουν να πάρουν το ακριβό ηλεκτρονικό παιχνίδι που θέλουν πολύ ν” αποκτήσουν. 

Επίσης, ένας αποταμιευτικός λογαριασμός στην τράπεζα θα ήταν ακόμα μία λύση για πιο μακροχρόνιους στόχους. Όπως και να έχει, η ικανοποίηση που θα πάρουν όταν φτάσει η στιγμή που θα αποκτήσουν κάτι έχοντας προσπαθήσει τόσο πολύ θα λάμψει στα πρόσωπά τους, ενώ εσείς θα του έχετε δώσει ένα μάθημα που θα τους είναι χρήσιμο σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου