Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Λέτε να φέρνουν γούρι τα παλιά έθιμα;

Chalkboard Buggy - Baby Shower Invitations - Sarah Hawkins Designs - Stream - Blue : Front
Έθιμα και παραδόσεις είναι ξανά στη μόδα, φυσικά και σε σχέση με την εγκυμοσύνη. Φυλαχτά, θρύλοι, παλιοί μύθοι… Παραδείγματα συναντά κανείς σε όλες τις γωνιές της γης. 

  • Το δέντρο της ζωής είναι κλασικό και παγκόσμιο: Πιστεύεται ότι το δέντρο της ζωής έχει τη φροντίδα για την ανάπτυξη και την καλή ζωή του νεογέννητου. Η ιδέα είναι οι δύο τους να μεγαλώσουν μαζί. Στην κέλτικη παράδοση υπάρχει η αναζήτηση του κατάλληλου δέντρου για τον κάθε άνθρωπο.
  • Σωστά δώρα 1: Τα δώρα σε ένα αγέννητο μωρό ή σε μια έγκυο θεωρούνται ταμπού σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ευρώπης. Ξεκινούν μετά την επιτυχημένη γέννα, αλλιώς πιστεύεται ότι μπορεί να φέρουν γουρσουζιά.
  • Σωστά δώρα 2: Αντίθετα στις Η.Π.Α. τα δώρα θεωρούνται καλωσόρισμα στο αγέννητο ακόμη μωράκι. Γίνονται συνήθως με αφορμή ένα ειδικό κάλεσμα (το γνωστό baby-shower), που οργανώνεται για την έγκυο και το μωρό λίγες εβδομάδες πριν τον τοκετό.
  • Καθορισμός φύλου 1: Σύμφωνα με τις δοξασίες που συναντάμε στην Κεντρική Ευρώπη, το φύλο του εμβρύου μπορεί να αναγνωριστεί και χωρίς τη βοήθεια ενός υπέρηχου. Ένα εξασκημένο μάτι μπορεί να εντοπίσει τη διαφορά - μυτερή κοιλιά σημαίνει αγοράκι, ενώ στρογγυλή κοριτσάκι.
  • Καθορισμός φύλου 2: Οι Ζουλού της Αφρικής ξεχωρίζουν το φύλο του εμβρύου με τη βοήθεια των φιδιών. Εάν η έγκυος συναντήσει ένα πράσινο φίδι, θα γεννήσει αγοράκι. Η συνάντηση με ένα μαύρο φίδι σηματοδοτεί τον ερχομό ενός κοριτσιού.
  • Μοντέρνα έθιμα 1 - για αυτούς που αγαπούν τις απολαύσεις: Προμηθευτείτε ένα κρασί της χρονιάς γέννησης του μωρού σας - θα το πιείτε την ημέρα της ενηλικίωσης του! Επιλέξτε ένα κρασί καλής ποιότητας, που να επιδέχεται αποθήκευση.
  • Μοντέρνα έθιμα 2 - για ρομαντικούς: Χαρίστε του ένα αληθινό αστέρι! Μπορείτε να το παραγγείλετε από το διαδίκτυο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου