Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μικρό δωμάτιο. Έξυπνες λύσεις!


Ένα δωμάτιο, λίγα τετραγωνικά, δύο παιδιά... Tι κάνουμε όταν το σπίτι μας δεν μας προσφέρει τη δυνατότητα παιδικού υπνοδωματίου για κάθε παιδί;
  1. Αποφύγετε τα μεγάλα, ογκώδη έπιπλα και τις υπερυψωμένες κουκέτες σε μικρούς χώρους. Στη θέση τους προτιμήστε τα κρεβάτια που βγάζουν δεύτερο από την κάτω πλευρά τους.
  2. Βάλτε τις κουκέτες σε σημεία που δεν φράζουν το χώρο όπως σε μια διαμορφωμένη εσοχή ή στην στενή πλευρά του δωματίου. Προσπαθήστε να κρατάτε σαφή τα "όρια ιδιοκτησίας" διαχωρίζοντας την περιοχή για κάθε παιδί, όπου αυτό είναι δυνατόν.
  3. Ειδικά για τα μικρά δωμάτια προτιμήστε ανοιχτόχρωμα έπιπλα στους τόνους του λευκού και του εκρού ή του φυσικού ξύλου, που αποτελούν ουδέτερο φόντο τόσο για τα σεντόνια και τα παπλώματα όσο και για τα χρώματα που θα θελήσετε να βάψετε τους τοίχους.
  4. Για να δώσετε ένταση και χρώμα στα μικρά δωμάτια, προτιμήστε τις παστέλ αποχρώσεις και αποφύγετε τα πολύ έντονα χρώματα που μικραίνουν το χώρο οπτικά.
  5. Σε μικρούς χώρους οι ανάγκες για ελεύθερο χώρο και αποθήκευση είναι εντονότερες και οι λύσεις που πρέπει να βρούμε πολύ πιο άμεσες, πόσο μάλλον όταν συμβιώνουν σε ένα δωμάτιο περισσότερα από ένα παιδί. Υπάρχουν τρόποι να έχουμε πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και τον κατάλληλο χώρο ύπνου, μελέτης και παιχνιδιού ακόμη και στα πιο μικρά δωμάτια.
  6. Μία λύση για την εξοικονόμηση χώρου είναι η χρήση συρόμενων πορτών στις ντουλάπες. Με την κατάλληλη διαρρύθμιση στο εσωτερικό τους προσφέρουν λειτουργικότητα και έξυπνη αποθήκευση, κερδίζοντας παράλληλα την περιοχή που καταλαμβάνουν οι ανοιγόμενες πόρτες. Υπάρχει μεγάλη γκάμα υλικών, χρωμάτων και μηχανισμών και μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας, ξεχωριστή ντουλάπα.
  7. Ευχαριστήστε τα παιδιά φτιάχνοντας δύο ξύλινα κουτιά ζωγραφίζοντας αντίστοιχα το όνομα κάθε παιδιού. Εκεί θα αποθηκεύουν τα παιχνίδια τους διατηρώντας τον χώρο ελεύθερο και καθαρό.
  8. Άπειρες επιλογές υπάρχουν στην αγορά και σε κρεβάτια, σε πολλές διαστάσεις, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Κρεβάτια απλά ή με διακοσμητικά κεφαλάρια, κρεβάτια υπερυψωμένα, κουκέτες, με αποθηκευτικούς χώρους, κρεβάτια-συστήματα γραφείου, οι επιλογές είναι πολλές.
  9. Έχετε πάντα στον νου σας πως λόγω έλλειψης χώρου το κρεβάτι επιβάλλεται να είναι λειτουργικό, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο παιχνιδιού, προσιτό και ευχάριστο, γι’αυτό μην απορρίπτετε τα πολυμορφικά κρεβάτια.
  10. Στους μικρούς χώρους ο έξυπνος συνδυασμός κρεβατιού και γραφείου εξοικονομεί πολύ σημαντικό χώρο και τις περισσότερες φορές η επιλογή ενός ευέλικτου συστήματος γραφείου - κρεβατιού είναι η προτιμότερη.
kritsimas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου