Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Φιλίες στον παιδικό σταθμό!

Μάθετε στο παιδί σας να μην απογοητεύεται εύκολα!
Η αίσθηση να είσαι καινούργιος σε ένα περιβάλλον, με άγνωστα πρόσωπα να σε περιτριγυρίζουν δεν είναι και το πιο ωραίο συναίσθημα. Η σανίδα σωτηρίας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να βρεθεί κάποιος που θα κάνει το παιδί να νιώσει οικεία. Για αυτό η δημιουργία σχέσεων και οι φιλίες είναι πολύ σημαντικές αξίες, απαραίτητες για να είναι το παιδί ισορροπημένο. Πώς γίνεται όμως η πρώτη προσέγγιση; Και τι γίνεται εάν το παιδί είναι ντροπαλό ή δεν ξέρει πώς να κάνει φίλους;

Μαθήματα κατ’ οίκον
Μιλήστε του για τα νέα παιδιά που έχει στην τάξη του και ρωτήστε το τι ξέρει για εκείνα. Ενθαρρύνετε το να συστηθεί στα άλλα παιδιά και να ζητήσει να συμμετέχει στις δραστηριότητες.

Μαμάδες εν δράσει
Την ώρα που περιμένετε για να πάρετε το παιδί από τον σταθμό, προσεγγίστε κάποια μαμά που σας είναι συμπαθής και συζητήστε μαζί της, έπειτα επιδιώξτε να μιλήσουν και τα παιδιά σας ώστε να γίνει μια αρχή.

Playdate
Ο καλύτερος τρόπος για να έρθουν τα παιδιά κοντά, είναι βέβαια το παιχνίδι. Εάν λοιπόν βλέπετε πως το παιδί σας δυσκολεύεται με τις νέες γνωριμίες, μπορείτε να οργανώσετε απογεύματα όπου θα καλέσετε 1 - 2 παιδιά από τον σταθμό για να παίξουν. Έτσι το παιδί θα νιώθει άνετα, γιατί θα είναι στον χώρο του και θα αρχίσει να κοινωνικοποιείται περισσότερο. Εάν δε το παιδί έχει γενέθλια, ένα πάρτι με καλεσμένη όλη την τάξη θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο και θα του δώσει αυτοπεποίθηση και πολύ χαρά.

Χωρίς πιέσεις
Εάν σας ανησυχεί που είναι μοναχικό, μη του το υπογραμμίζετε γιατί απλά θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Το κάθε παιδί θέλει τον χρόνο του, εσείς φροντίστε έμμεσα να το εκθέτετε σε παρέες παιδιών και δραστηριότητες και κάπου εκεί ανάμεσα μια νέα φιλία θα δημιουργηθεί χωρίς ούτε να το περιμένετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου