Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μετατρέψτε την καθημερινή ρουτίνα σε ποιοτικό παιχνίδι!

article-2610859-19E6322300000578-211_634x477
Ο χρόνος που περνάτε με το παιδί σας είναι σημαντικός. Πολλοί εργαζόμενοι γονείς αισθάνονται ενοχές και έχουν μονίμως ένα αίσθημα ανικανότητας. Μην απελπίζεστε. Σημασία έχει να διαθέτετε ποιοτικό χρόνο στα παιδιά σας. Χρόνο που θα αφιερώνετε αποκλειστικά σε αυτά.

Υπάρχουν πολλές στιγμές μέσα στην ημέρα που τη ρουτίνα μπορείτε να τη μετατρέψετε με λίγη φαντασία και πολύ διάθεση σε ένα ποιοτικό ή εκπαιδευτικό παιχνίδι. 

Ώρα για κρεβάτι
Διαβάστε στο παιδί σας μια ιστορία και αφήστε το να μαντέψει το τέλος πριν τελειώσετε εσείς την ιστορία. Έτσι βοηθάτε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του παιδιού σας. 

Μέσα στο αυτοκίνητο
Φτιάξτε μαζί με το παιδί σας στιχάκια ή επινοήστε τραγούδια. Παίξτε το παιχνίδι της αλφαβήτου με το να προσπαθείτε να εντοπίσετε γράμματα σε πινακίδες. 

Ώρα φαγητού
Όσο μαγειρεύετε, δώστε στο παιδί σας εργαλεία για να σας “βοηθήσει”. Δώστε του για παράδειγμα ένα πλαστικό μπoλ με λίγο νερό και σύρμα για να χτυπήσει αυγά. Όταν έρθει η ώρα του φαγητού, παίξτε το παιχνίδι με τα γράμματα σε άλλη μορφή: χρησιμοποιήστε λέξεις που έχουν σχέση με την κουζίνα και το φαγητό και αφήστε τα παιδιά σας να μαντέψουν όταν τους λέτε σκέφτομαι λέξη που αρχίζει από το Χ γράμμα. 

Στο σούπερ μάρκετ
Αφήστε τα να σας βοηθήσουν με την επιλογή των φαγητών παίζοντας το "βρες το φαγητό" ή αφήστε τα να πληρώσουν και να μετρήσουν τα ρέστα, έτσι ώστε να αποκτήσουν αίσθηση των χρημάτων.

www.govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου