Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αιγάλεω: Δωρεάν μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Αιγάλεω: Δωρεάν μαθήματα ανώδυνου τοκετού
Τα δωρεάν μαθήματα ανώδυνου τοκετού ξεκινούν για δεύτερη χρονιά στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Αιγάλεω. Η θετική υποδοχή που επιφύλαξαν δημότες και κάτοικοι στην πρωτοβουλία την περσινή χρονιά οδήγησε στη συνέχιση της δράσης, στόχος της οποίας είναι οι επίτοκοι να διδαχθούν τις βασικές αρχές για τη διαδικασία του τοκετού, τη λοχεία, τον θηλασμό και την περιποίηση του βρέφους. 

Τα μαθήματα, που ξεκινούν μέσα στον Σεπτέμβριο, είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένη μαία σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων επιτόκων. Κάθε ομάδα παρακολουθεί συνολικά πέντε δίωρα μαθήματα, στη διάρκεια των οποίων γίνονται και πρακτικές ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοών. Οι σύζυγοι είναι σημαντικό να παρευρίσκονται και να συμμετέχουν ενεργά σε ένα τουλάχιστον μάθημα και εφόσον το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν σε ολόκληρο τον κύκλο. 

Μέσα στην προηγούμενη χρονιά, από τις 8 Νοεμβρίου 2012 έως τις 25 Ιουλίου 2013, παρακολούθησαν τα μαθήματα δεκαεπτά ομάδες των 3 ή 4 επιτόκων. Σημειωτέον ότι υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και ζευγάρια που δεν είναι κάτοικοι ή δημότες Αιγάλεω, όπως συνέβη πέρυσι με ένα ζευγάρι από τη Χαλκίδα, το οποίο επικοινώνησε με τα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου. Έτσι, στις 17 Ιανουαρίου 2013 παρακολούθησε ένα τετράωρο μάθημα.

Σε περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων υγείας της επιτόκου, που καθιστούν δύσκολη τη συμμετοχή της σε κάποια ομάδα, είναι δυνατόν κατόπιν συνεννόησης να πραγματοποιηθούν και ατομικές συνεδρίες. 

Τα Δημοτικά Ιατρεία στεγάζονται στη διεύθυνση Μάρκου Μπότσαρη και Ελλησπόντου, κοντά στον σταθμό του μετρό "Αιγάλεω". Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 210 53.19.740 και 210 53.19.741.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου