Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Γυμναστική και παιχνίδι μαζί!

Γυμναστική και παιχνίδι μαζί!
Συνδυάζονται παιχνίδι και γυμναστική; Ναι και μάλιστα πολύ ευχάριστα! Αν θέλετε το μικρό σας να γυμναστεί παίζοντας, προτείνετε μερικές δραστηριότητες που ανεβάζουν τους καρδιακούς σφυγμούς. 

Σχοινάκι. Παίζοντας με το σχοινάκι το μικρό σας καίει περισσότερες θερμίδες ανά λεπτό από ότι άλλοι τύποι αεροβικής άσκησης.

Παιχνίδι με το σκύλο. Αν έχετε κατοικίδιο σκυλάκι και μεγάλο κήπο ή αυλή αφήστε το παιδί σας να παίξει κυνηγητό μαζί του. Θα ανεβάσει σφυγμούς και θα απολαύσει το παιχνίδι μαζί του.

Κολύμπι. Τα ατελείωτα παιχνίδια στη θάλασσα, το κολύμπι, τα μακροβούτια, οι καταδύσεις με μάσκα είναι η καλύτερη και πιο ευχάριστη γυμναστική για το μικρό σας. Με το κολύμπι συγκεκριμένα θα αποκτήσει ευελιξία, αντοχή και μυϊκή δύναμη.

Στρώμα ή τραμπολίνο. Είτε σε παιδότοπο, είτε στο σαλόνι του σπιτιού σας, έχει πολλή πλάκα να πηδάει στο τραμπολίνο ή πάνω σε μια στοίβα μαξιλάρια. Άλλωστε, είναι μια καλή αεροβική άσκηση που βελτιώνει την ισορροπία.

Χορεύοντας στο σπίτι. Δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό με το τρέξιμο, αλλά τουλάχιστον περιλαμβάνει έντονη κίνηση και είναι πιο ευχάριστο, ειδικά αν το μικρό σας επιλέξει τη μουσική.

Ποδήλατο. Το ιδανικό μέσο για εξερευνήσεις, ειδικά στην ύπαιθρο, που θα γυμνάσει ταυτόχρονα τα πόδια του και θα αυξήσει την αντοχή του.

Παίζοντας με το χώμα. Οι σύντομες φθινοπωρινές αποδράσεις είναι μια ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη φύση, να εξερευνήσει, να σκαλίσει το χώμα, να συλλέξει καρπούς. Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνουν σωματική άσκηση και φυσικά τη χαρά της ανακάλυψης.

www.happyparenting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου