Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η διατροφική αξία της κολοκύθας

ΚΟΛΟΚΥΘΑ
Το έντονο πορτοκαλί χρώμα της κολοκύθας μαρτυρά από μόνο του πως αυτός ο μεγάλος σε μέγεθος καρπός είναι πλούσιος σε βήτα-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό απαραίτητο για τη σύνθεση βιταμίνης Α στον οργανισμό, που προστατεύει παράλληλα και από καρδιαγγειακά νοσήματα, αλλά και άλλες ασθένειες, όπως είναι ορισμένοι τύποι καρκίνου. 

Επιπλέον, η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνες, όπως Α, C και E, μεταλλικά στοιχεία, καθώς και άλλα αντιοξειδωτικά. Είναι χαμηλή σε λιπαρά αφού 100 γρ. κολοκύθας έχουν μόνο 26 θερμίδες.

Συνυφασμένη με την εποχή του Φθινοπώρου, αφού η καλλιέργειά της πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και επειδή έχει να σας προσφέρει πολλά, μπορεί να μπει στη διατροφή σας με πολλούς τρόπους. Μαγειρέψτε την ως σούπα, σε πίτα, μαζί με ζυμαρικά ή ακόμα και σε muffins, απολαμβάνοντας ένα γεύμα ή σνακ ιδιαίτερο ευεργετικό για το σώμα.

www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου