Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Γυμναστική από κούνια!

Συνοδευτική φωτογραφία του άρθρού Τα σπορ στη ζωή των παιδιών!
Τα παιδιά αγαπούν τα παιχνίδια και για αυτά είναι η καλύτερη γυμναστική και δεν παραπονιούνται. Από μικρή ηλικία θα πρέπει να μάθουμε τα παιδιά να μην βαριούνται και να είναι πιο δραστήρια. Ένα παιδί μπορεί από τα 3 του πρώτα χρόνια να αρχίσει να γυμνάζεται μέσα από τα παιχνίδια που παίζει καθημερινά.


Η αλήθεια είναι πως λόγω της προχωρημένης τεχνολογίας τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν όρεξη για σπορ και παιχνίδια, που παίζονται σε εξωτερικούς χώρους και προτιμούν να κάθονται μπροστά σε έναν υπολογιστή ή ένα τάμπλετ. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η πιθανότητα το παιδί να γίνει υπέρβαρο και να χάσει το ενδιαφέρον του για άλλες δραστηρότητες. 


Ανάλογα με την ηλικία του το παιδί μπορεί να προσαρμόζεται στα παιχνίδια, που μπορεί να παίξει. Τα παιχνίδια με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί ένα παιδί στα τρία του μέχρι και τα έξι χρόνια είναι: κυνηγητό, σχοινάκι, περπάτημα, ποδήλατο, μπαλέτο, κουτσό και ποδόσφαιρο.

Καλό όμως,θα είναι οι γονείς να μην στείλουν το παιδάκι τους σε αθλήματα όπως οι πολεμικές τέχνες, καθώς τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν τις έννοιες άμυνα και επίθεση. Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν αρχίζουν να αποκτούν καλύτερη επίγνωση των κινήσεών τους, καθώς και των βασικών δεξιοτήτων τους.

Επιπλέον, έχουν αναπτύξει τη μνήμη τους και την ικανότητα να λαμβάνουν αποφάσεις, οπότε μπορούν να κατανοούν τις στρατηγικές κάποιων ομαδικών παιχνιδιών. Φυσικά, και σε αυτές τις ηλικίες καλό είναι να αποφεύγονται τα πολύπλοκα κινητικά πρότυπα αλλά και οι ψυχικές απαιτήσεις των οργανωμένων ανταγωνιστικών αθλημάτων.

Η βάση πρέπει να δίνεται στον συνδυασμό των βασικών δεξιοτήτων των παιδιών και σε επίτευξη εύκολων στόχων (π.χ. κλωτσώ την μπάλα για να μπει στο τέρμα ή πετώ κάτι σε κάποιον στόχο). Ιδανικές ασκήσεις για τα παιδιά από 7 χρονών και πάνω είναι: Ποδήλατο, παιχνίδια με μπάλα, τένις, πινγκ-πονγκ, skating, χορός, ενόργανη γυμναστική, ποδόσφαιρο.

Όλα τα παραπάνω βοηθάνε αρκετά το σώμα ενός παιδιού να μεγαλώσει υγιές και δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου