Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

"Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!"

Περιποίηση Τράυματος
H φαρμακευτική ELPEN, η ΜΚΟ Άγονη Γραμμή Γόνιμη (Α.Γ.Γ.) και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) ταξιδεύουν απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας και μαθαίνουν στα παιδιά να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες, να αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά και να περιποιούνται τραύματα. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παράλληλα ενισχύει την αυτοπεποίθηση, την ενεργή συμμετοχή και την υπευθυνότητα των παιδιών, ενώ τα σχολεία εξοπλίζονται με πλήρες φαρμακείο και εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 σε Συνέντευξη Τύπου την οποία χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ενώ μίλησαν ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού & Εταιρικής Επικοινωνίας, ELPEN, η Παρασκευή Φελέκη, Τομεάρχης Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. και η Κατερίνα Αγγέλου, Διευθύντρια Προγραμμάτων Α.Γ.Γ.

Το ταξίδι που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου, έχει προορισμό 7 νησιά του Αιγαίου: Νάξος, Ικαρία, Θάσος, Κουφονήσια, Ψαρά, Τήλος, Σαμοθράκη, 10 χωριά του Νομού Έβρου: Κυπρίνος, Ρίζια, Καστανιές, Νέα Βύσσα, Ορεστιάδα, Λεπτή, Φέρες, Δαδιά, Ασπρονέρι, αλλά και το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, και 8 χωριά του Νομού Ιωαννίνων: Καλπάκι, Κόνιτσα, Δελβινάκι, Ροδοτόπι, Λογγάδες, Μπάφρα - Νεοκαισάρεια, Ζωοδόχος, Κρυφοβός.

Οι μαθητές της Ε & ΣΤ’ Δημοτικού κατά τη διάρκεια της δίωρης εκπαίδευσης έρχονται σε επαφή με τις βασικές αρχές των Πρώτων Βοηθειών, μαθαίνοντας να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά και να προλάβουν ατυχήματα. Η επιτυχία του προγράμματος και η ενθουσιώδης συμμετοχή των μαθητών συνίσταται στη σύγχρονη προσέγγιση, τη διαδραστική διδασκαλία του προγράμματος και την ειδικά προσαρμοσμένη ύλη που συμβάλει στην αφομοίωση της γνώσης από τα παιδιά. 

Το Πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που διαθέτει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για Αγωγή Υγείας στα σχολεία, καθώς και πιστοποιήσεις για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης από έγκυρους διεθνείς Οργανισμούς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος κάθε σχολείο λαμβάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών και ένα βιβλίο Πρώτων Βοηθειών του Τομέα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ., εναρμονισμένο με τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες παροχής Π.Β. και με επεξηγηματικές φωτογραφίες για να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στο χώρο του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου