Μια κλασική συνταγή για τα πιο τραγανά και αρωματικά πασχαλιάτικα κουλουράκια, με σίγουρα αποτελέσματα επιτυχίας.
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
- Μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό
- Μισό φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
- Ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- Μισό κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
- Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
- Προσθέτετε τα αυγά ένα - ένα και μετά το γάλα με τον χυμό και το ξύσμα.
- Σε άλλο σκεύος ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά με το αλεύρι.
- Τα κοσκινίζετε και αρχίζετε να προσθέτετε αυτό το μείγμα, στο μείγμα του βουτύρου
- Βάζετε το φτερό στο μίξερ και συνεχίζετε το ζύμωμα ρίχνοντας λίγο- λίγο το αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνετε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί τυλιγμένη στη ζελατίνα
- Πλάθετε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλετε.
- Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Χτυπάτε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα κουλουράκια.
- Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς προθερμασμένου φούρνου για 10 - 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
www.imommy.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου