Το θεατρικό παιχνίδι, το οποίο αν και δεν είναι τόσο γνωστό στον πολύ κόσμο, είναι όμως ιδιαίτερα διασκεδαστικό για τα παιδιά και συμβάλλει στη συναισθηματική και την πνευματική τους ανάπτυξη.
Το θεατρικό παιχνίδι διδάσκεται σε ωδεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια και παρόλο που χρησιμοποιεί πολλά στοιχεία του θεάτρου, δεν έχει ως σκοπό να ανεβάσουν τα παιδιά μια θεατρική παράσταση. Στην ουσία πρόκειται για ένα δημιουργικό παιχνίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου το παιδί δεν θα γίνει ηθοποιός, αλλά μέσω της κίνησης, της μουσικής, της δραματοποίησης, των αυτοσχεδιασμών και της παντομίμας θα κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του και τον κόσμο.
Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι ρόλων και χαρακτήρων, που δίνει στο παιδί την ευκαιρία να χαλαρώσει, να εκτονωθεί, να διασκεδάσει, να γνωρίσει το σώμα και τις δυνατότητές του και να εκφράσει όλα όσα αισθάνεται. Επίσης, επειδή πρόκειται για μια συλλογική δραστηριότητα, βοηθά στην κοινωνικοποίηση του παιδιού και του μαθαίνει την αξία της συνεργασίας.
Υπεύθυνος για το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας παιδαγωγός - εμψυχωτής, ο οποίος περισσότερο βοηθά τα παιδιά να ανοιχτούν, να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν, παρά τα διδάσκει με την αυστηρή έννοια του όρου. Εξάλλου, όπως είπαμε δεν πρόκειται για διδασκαλία θεάτρου, αλλά για μια ευκαιρία να αναπτύξει το κάθε παιδί ελευθέρα και αβίαστα τις ικανότητες του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου