Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας του δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει και φέτος τις επιτυχημένες δράσεις του. Ας δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα:
Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015
“Χριστουγεννιάτικη αγορά στο δημαρχείο”
11.00 - 17.00 στο φουαγιέ του δημαρχείου θα παρουσιαστούν και θα διατίθενται τοπικά προϊόντα από συλλόγους και επιχειρήσεις, σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος και τον Σ. Ε. Π. Ι. Κ. (Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου).
Παράλληλα, οι food bloggers Εύα Μονοχάρη και Μαριλίτα Χατζηβασιλείου θα παρουσιάσουν στο κοινό το ελληνικό χριστουγεννιάτικο δείπνο.
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου μέχρι Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015
”Η σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης”
40 εστιατόρια της πόλης επιλέγουν και προωθούν το πιάτο που κατά τη γνώμη τους εκπροσωπεί τη σύγχρονη τοπική κουζίνα. Τα 10 πιάτα που θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους πελάτες τους, θα αναδειχθούν ως αντιπροσωπευτικά της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης.
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015
“5 chefs της πόλης μάς προτείνουν τη σύγχρονη εκδοχή της τοπικής κουζίνας”
Παρουσίαση των δέκα πιάτων που αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη κουζίνα της πόλης. Οι συνταγές αυτές στη συνέχεια θα συμπεριληφθούν στο δεύτερο γαστρονομικό οδηγό της πόλης -Food stories Νο 2 ”Σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης”.
Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση εφαρμογής (app) για smartphones, σημείων εξειδικευμένης διατροφής στην πόλη, για συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες.
Πολυχώρος ΑΓΟΡΑ-ERGON, ώρα 19.00.
Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015
“Τα παιδιά στην κουζίνα”
Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση εφαρμογής (app) για smartphones, σημείων εξειδικευμένης διατροφής στην πόλη, για συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες.
Πολυχώρος ΑΓΟΡΑ-ERGON, ώρα 19.00.
Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015
“Τα παιδιά στην κουζίνα”
Γαστρονομικές δράσεις για τα παιδιά δύο σχολείων της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, ώρα 17.00 - 19.00. Επαγγελματίες σεφ θα μαγειρέψουν στις αίθουσες του 66oυ και 67ου Δημοτικού σχολείου μαζί με τους μικρούς μαθητές.
Ένας από τους βασικότερους στόχους των εργαστηρίων είναι η προσέγγιση της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικού υπό την καθοδήγηση έμπειρων ειδικών του χώρου της γαστρονομίας και της διατροφολογίας. Τα παιδιά μέσα σε ένα δίωρο workshop έρχονται σε άμεση επαφή με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική δημιουργώντας, με τις πρώτες ύλες που τους δίνονται.
66ο Δημοτικό (Καπάτου Νικολάου 8, τηλ. 2310 514.648)
67ο Δημοτικό (Δ. Παπαθανασίου 41, τηλ. 2310 514.030)
Ένας από τους βασικότερους στόχους των εργαστηρίων είναι η προσέγγιση της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικού υπό την καθοδήγηση έμπειρων ειδικών του χώρου της γαστρονομίας και της διατροφολογίας. Τα παιδιά μέσα σε ένα δίωρο workshop έρχονται σε άμεση επαφή με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική δημιουργώντας, με τις πρώτες ύλες που τους δίνονται.
66ο Δημοτικό (Καπάτου Νικολάου 8, τηλ. 2310 514.648)
67ο Δημοτικό (Δ. Παπαθανασίου 41, τηλ. 2310 514.030)
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 Φιλανθρωπικό brunch σε συνεργασία με το σύλλογο “Δράση για την Κοιλιοκάκη” στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace ώρα 11.00-14.00.
Παρουσίαση για πρώτη φορά του Χάρτη που σηματοδοτεί τα σημεία πώλησης προϊόντων και εστιατορίων με τρόφιμα χωρίς γλουτένη για ειδικές ομάδες και κατοίκους της πόλης.
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015
Φιλανθρωπικό brunch σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική, στο ξενοδοχείο The Met ώρα 11.00 - 14.00.
foodfestival.thessaloniki.gr
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015
Φιλανθρωπικό brunch σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική, στο ξενοδοχείο The Met ώρα 11.00 - 14.00.
foodfestival.thessaloniki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου