Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ένα υπέροχο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους!

Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου
Με τη θεατρική παράσταση για παιδιά "Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου" από τις Μαγικές Σβούρες συνεχίζονται την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013, στις 9μ.μ. οι δωρεάν εκδηλώσεις στο θέατρο του Αττικού Άλσους. 

Ένα καινούριο παραμύθι, γεμάτο μύθους από την Ελλάδα και την Ανατολή για το ιστορικό πρόσωπο που έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλου του κόσμου ως ο Μεγάλος Έλληνας, "Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου". Μια συναρπαστική παράσταση που θα μαγέψει τους πολύ μικρούς θεατές, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσει τον σπουδαίο ήρωα στους μεγαλύτερους.

Εξαιρετικοί ηθοποιοί, μοναδικά σκηνικά - εγκατάσταση, ιδιαίτερα κοστούμια, φωτισμοί και ειδικά εφέ ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών όλο το μαγικό ταξίδι σαν μια αξέχαστη εμπειρία. Και όπως πάντα καθοριστικό ρόλο παίζει η μουσική, που γίνεται αφορμή για να ανακαλύψουν τα παιδιά νέους μουσικούς ορίζοντες: παραδοσιακές μελωδίες και σκοποί από τη Μακεδονία, αλλά και αυθεντικές μουσικές από τα μέρη που πέρασε ο Αλέξανδρος, συνθέτουν το μουσικό χαλί του παραμυθιού μας. 

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης. Σκηνικά: Πολυάννα Παρασκευά. Κοστούμια: Πέννυ Αμπλά - Δημήτρης Αδάμης. Κίνηση: Σταύρος Αποστολάτος. Τραγούδι Γοργόνας και Φινάλε: Τατιάνα Ζωγράφου. Ενορχήστρωση - Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης. Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη: Λίνα Λιακοπούλου.

Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Πέτρος Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση, Δημήτρης Μαχαίρας, Γιώργος Μπαλόπητας, Μαρία Παπαδοπούλου, Μαριλίζα Χρονέα.

Οργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων 

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Είσοδος ελεύθερη.

Θέατρο Αττικού Άλσους: Η είσοδος στο θέατρο είναι από την οδό Καρπενησιώτη επί του περιφερειακού Γαλατσίου (Τουρκοβούνια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου