Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Αλλαξιέρα: Απολύτως απαραίτητη στο βρεφικό δωμάτιο!

5 κανόνες για να ντύσετε εύκολα το νεογέννητο!
Η αλλαξιέρα - συρταριέρα χρησιμεύει, για να αλλάζετε με ευκολία και ασφάλεια το μωράκι σας και να αποθηκεύετε με τάξη τα πράγματά του. Επίσης, καθώς μεγαλώνει το παιδάκι, για να είναι τα ρουχαλάκια και τα παπουτσάκια του τακτοποιημένα και να ξέρετε που βρίσκεται τι, μπορείτε να τα αποθηκεύετε στη ντουλάπα. 

Η αλλαξιέρα - συρταριέρα είναι το δεύτερο απαραίτητο έπιπλο στον εξοπλισμό του δωματίου μετά το κρεβατάκι του μωρού. Εδώ πάνω θα αλλάζετε το μωράκι σας, ενώ στα συρτάρια θα αποθηκεύετε όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται: πετσετούλες, πάνες, φορμίτσες, εσώρουχα, ρουχαλάκια, ακόμα και προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης.

Μ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε κοντά σας ό, τι χρειάζεστε, για να μην αφήσετε το μωρό σας μόνο του εκεί ούτε λεπτό. Έστω και αν χρειαστεί να μετακινηθείτε προσωρινά σε κάποιο άλλο δωμάτιο ή ακόμα και στην άλλη άκρη του δωματίου για κάτι που σας λείπει, πάρτε αγκαλιά το μωράκι σας και μην το αφήσετε μόνο του πάνω στην αλλαξιέρα ούτε λεπτό, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει.

Στα καταστήματα με βρεφικά και παιδικά έπιπλα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από αλλαξιέρες σε μεγέθη, χρώματα και σχέδια, τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με το κρεβατάκι. Προσοχή όμως! Όποιο έπιπλο και αν επιλέξετε πρέπει να πληροί όλες τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στα υλικά κατασκευής.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Μπορεί η αλλαξιέρα να σας φαίνεται αρχικά άχρηστη και να σκέφτεστε "έλα μωρέ, θα το αλλάζω στο κρεβάτι". Απλά σκεφτείτε, ότι για τα επόμενα τρία χρόνια θα αλλάξετε έως και 4.000 πάνες. Προσέξτε λοιπόν, γιατί η κακή στάση καταπονεί την πλάτη σας. 
  • Καλύτερα να επενδύσετε σε μια συρταροθήκη, που αργότερα θα μπορείτε να την αξιοποιήσετε σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Οπότε αποφύγετε τα έντονα ροζ και τα αρκουδάκια.
  • Αν έχετε εσοχές στους τοίχους του δωματίου ή μεγάλη ντουλάπα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χώρο εκεί τοποθετώντας ένα μεγάλο ράφι, για να αλλάζετε το μωρό σας. Όταν το μωράκι σας μεγαλώσει, απλά αφαιρείτε το ράφι.
  • Σκεφτείτε το μέλλον του παιδικού δωματίου και κάντε καλύτερες αγορές εξοικονομώντας χώρο και χρήματα.
  • Τέλος, υπάρχουν πολλά έξυπνα κρεβατάκια, τα οποία "φιλοξενούν" είτε πλαϊνό χώρο για αλλαξιέρα είτε έχουν ράφι που τοποθετείται επάνω στο κρεβάτι για ευκολία και εξοικονόμηση χώρου.
Mε τη συνεργασία της κας Βάλιας Δημοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου