Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινά ραντεβού για παιχνίδια στην άμμο!

Kids playing in sand
Το καλοκαίρι είναι αγαπημένη εποχή όλων και κυρίως των παιδιών. Τα παιδιά τρελαίνονται να κάθονται με τις ώρες στην παραλία, να κάνουν βουτιές και να παίζουν με τα κουβαδάκια τους εκεί που σκάει το κύμα.

Βέβαια, το παιχνίδι χρειάζεται και τα απαραίτητα εφόδια, που δεν είναι άλλα από τα κουβαδάκια, τα φτυαράκια, τα καλούπια για την άμμο, οι τσουγκράνες και κάθε είδους εργαλείο με τη βοήθεια του οποίου τα πιτσιρίκια θα φτιάξουν το ιδανικό κάστρο και θα κλέψουν τα βλέμματα των υπόλοιπων λουόμενων. Για να μην αναφερθούμε στα κλασικά νεροπίστολα, με τα οποία τα παιδιά οργώνουν την αμμουδιά και επιδίδονται σε "νερομαχίες" μέχρι τελικής πτώσεως.

Από την άλλη, όμως, μια φαινομενικά απλή απόδραση στην παραλία με τα παιδιά μπορεί να ενέχει διάφορους κινδύνους, αν δεν τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας. Όποιο παιχνίδι όμως και αν επιλέξετε για τους λιλιπούτειους λάτρεις της παραλίας πρέπει να έχετε ελέγξει ότι πληροί απόλυτα τα κριτήρια ασφαλείας ούτως ώστε τα γέλια να μην καταλήξουν σε κλάματα.

Ειδικότερα, σιγουρευτείτε ότι τα παιχνίδια για τη θάλασσα και την άμμο:

  • τα έχετε αγοράσει από αξιόπιστους λιανοπωλητές
  • δεν αποτελούν απομιμήσεις
  • τα έχετε ελέγξει προσεκτικά πριν τα δώσετε στα παιδιά
  • φέρουν προειδοποιήσεις για το περιεχόμενο και το υλικό κατασκευής τους
  • αντιστοιχούν στην ηλικία των παιδιών
  • περιέχουν οδηγίες χρήσης ή υποδείξεις παιχνίδιου
Προσοχή, στον ήλιο!

Καλό θα είναι ωστόσο να έχουμε μεριμνήσει και για την επικινδυνότητα του ήλιου, πριν εκθέσουμε το μικρό μας στην παραλία. Ένα φανελάκι, αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά, καθώς και αποφυγή έκθεσης στον ήλιο στο διάστημα μεταξύ 11 και 4 το απόγευμα είναι αρκετά σημαντική προστασία. Αυτές τις ώρες ο ήλιος μεσουρανεί και η πιθανότητα εγκαύματος αυξάνει. Εντελώς ακίνδυνος δεν είναι όμως ούτε ο συννεφιασμένος ουρανός, γιατί οι υπεριώδεις ακτίνες διαπερνούν τα νέφη και ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά στην ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα, αν τη βρουν απροστάτευτη.


www.infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου