Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης από 11 έως 14 Μαΐου 2017 στη Θεσσαλονίκη


Ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Μαΐου 2017 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ ΗΕLΕΧPO Α.Ε. 

Ποιο συγκεκρημένα στο περίπτερο 8 και θα καλύπτει χώρο 3000 τ.μ στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Περιπτέρου.

Στόχος του Φεστιβάλ Ανακύκλωσης είναι η περαιτέρω καθιέρωση ενός θεσμού ανάδειξης της ανακύκλωσης στον οποίο θα προβάλλονται τα θέματα της ανακύκλωσης, τα projects που αναπτύσσονται κάθε έτος, τα οφέλη, καθώς επίσης οι ετήσιοι στόχοι και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Επιδιώκει τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και Οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των πολιτών, έτσι ώστε να αναδεικνύονται πολύπλευρα τα ζητήματα της ανακύκλωσης.

Κεντρικός σκοπός είναι η προβολή της σημασίας της ανακύκλωσης και η ευαισθητοποίηση των δημοτών και επισκεπτών της Θεσσαλονίκης.

Το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης σχεδιάζεται έτσι ώστε με το περιεχόμενό του και τους στόχους:
  • Να προβληθεί το πρόγραμμα και οι δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε οι δημότες και επισκέπτες της πόλης να γίνουν στενοί συνεργάτες και αρωγοί.
  • Να αναδειχτούν οι συνεργασίες και συνέργειες του δήμου Θεσσαλονίκης με τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με σκοπό τη βελτίωση των διαδικασιών και την αύξηση της ανακύκλωσης.
  • Να συμμετάσχουν όλα τα συστήματα και ρεύματα ανακύκλωσης προβάλλοντας τον τρόπο λειτουργίας τους και τα οφέλη που προκύπτουν.
  • Να συμμετάσχουν μονάδες της εκπαιδευτικής κοινότητας παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές τους για την ανακύκλωση είτε μέσω οργάνωσης εκδηλώσεων είτε με εκθεσιακή συμμετοχή και με σκοπό να συνδεθεί η ανακύκλωση με την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
  • Να οργανωθούν διαδραστικά εργαστήρια παρουσίασης της ανακύκλωσης στα οποία θα συμμετέχουν οι νέοι αλλά και οι ενήλικες.
  • Να οργανωθεί έκθεση με τη συμμετοχή φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην οποία θα προβάλλονται τα επιτεύγματα της ανακύκλωσης και οι μελλοντικοί σχεδιασμοί
  • Να αναδειχτούν καινοτόμες πρακτικές ανακύκλωσης οι οποίες εφαρμόζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Να οργανωθούν ημερίδες ανταλλαγής απόψεων και μεταφοράς καλών πρακτικών μεταξύ των φορέων της ανακύκλωσης και με τη συμμετοχή δημοτών.
  • Να οργανωθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης και οι παράλληλες δραστηριότητες θα προβληθούν από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, το διαδίκτυο και με υπαίθρια/οπτική προβολή, ενώ θα διανεμηθούν αφίσες και ενημερωτικά έντυπα σε όλη την πόλη με έμφαση στις εκπαιδευτικές μονάδες και τους χώρους μαζικής προσέλευσης των δημοτών (Δημοτικά κτίρια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Τράπεζες, κ.ά΄.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου