Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες από το Δήμο Βύρωνα


"Μαθησιακές δυσκολίες: Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και ο ρόλος των γονέων στην αντιμετώπιση" είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Βύρωνα. 

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών για τις μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς αφορούν σημαντικό ποσοστό μαθητών και μαθητριών.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ημερίδας πρόκειται να αναλυθούν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, οι ενδείξεις για πρώιμη ανίχνευση, τα συνοδά προβλήματα που συχνά εμφανίζονται και σε άλλους αναπτυξιακούς τομείς, καθώς και οι τρόποι αποτελεσματικής αντιμετώπισης των δυσκολιών αυτών στο πλαίσιο της οικογένειας. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και το Πρόγραμμα για την Ανίχνευση και την Αξιολόγηση των Μαθησιακών Δυσκολιών για τους μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, το οποίο θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος στο Δήμο Βύρωνα από επιστημονική ομάδα ειδικών ψυχικής υγείας.

"Η μέριμνα για τα παιδιά, σε όλους τους τομείς, αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Είναι χρέος μας να μεριμνούμε για τις ανάγκες τους και να τους δίνουμε τα απαραίτητα εργαλεία και κίνητρα για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Η υποχρέωσή μας αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη απέναντι στα παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής δυσκολία και τις οικογένειές τους"
δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

18:00 - 18:10
Έναρξη - Χαιρετισμοί
Επιστημονικός Συντονιστής: Ανδρέας Ζαχαριάδης, Ψυχολόγος

18:10 - 18:40
Μαθησιακές δυσκολίες: Πότε και πώς τις εντοπίζουμε;
Μαριλίνα Μπαδικιάν, Ψυχολόγος

18:40 - 19:10
Το παιδί μου έχει μαθησιακές δυσκολίες. Πώς μπορώ να βοηθήσω;
Κλεοπάτρα Τσουχνικά, Ψυχολόγος

19:10 - 19:20
To Πρόγραμμα Aνίχνευσης και Αξιολόγησης Μαθησιακών Δυσκολιών στο Δήμο Βύρωνα.
Ανδρέας Ζαχαριάδης, Ψυχολόγος

19:20 - 20:00
Ερωτήσεις - Συζήτηση

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου