Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Πώς θα οργανώσετε ένα επιτυχημένο οικογενειακό γεύμα;

Η ώρα του δείπνου
Πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρώσετε τα παιδιά σας στο τραπέζι για φαγητό το βράδυ; Μπορεί για εσάς ένα γεύμα να είναι μια ευκαιρία για να απολαύσετε τις δημιουργίες σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να πείτε τα νέα της ημέρας, να συζητήσετε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας. Είναι το ίδιο όμως για τον σύντροφό σας και τα παιδιά σας;

Για να οργανώσετε τα οικογενειακά δείπνα με επιτυχία, φροντίστε να είστε ευέλικτοι και να εμπλέκετε όσο είναι δυνατόν όλα τα μέλη. Δείτε παρακάτω μερικά ακόμα tips οργάνωσης.
  • Μια ημέρα της εβδομάδας προετοιμάστε το δείπνο, εμπλέκοντας όλα τα μέλη της οικογένειας. Τα μικρότερα παιδιά μπορούν, για παράδειγμα, να πλύνουν τα λαχανικά ή να συγκεντρώσουν τα υλικά και τα μεγαλύτερα να βοηθήσουν στο μαγείρεμα ή την προετοιμασία του τραπεζιού.
  • Εστιάστε στο γεγονός ότι θα περάσετε χρόνο μαζί και όχι τόσο στο πόσο γκουρμέ θα είναι το φαγητό που θα ετοιμάσετε. Ακόμα και μια σαλάτα ή ένα σπιτικό clubsandwich μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή για να συγκεντρωθείτε όλοι γύρω από το τραπέζι.
  • Φροντίστε να είστε ευέλικτοι με τα ωράρια. Αν ο σύντροφός αργεί να επιστρέψει στο σπίτι ή το μικρό σας παρακολουθεί μια δραστηριότητα την ώρα που εσείς θα προτιμούσατε να τρώτε όλοι μαζί, περιμένετε μέχρι να συγκεντρωθείτε όλοι στο σπίτι. Σε περίπτωση βέβαια που το πρωί είναι η μόνη ώρα που είστε όλοι μαζί, απολαύστε ένα όμορφο πρωινό. 
  • Καθιερώστε μια ημέρα της εβδομάδας, προσπαθώντας να τηρήσετε το πρόγραμμα, όπου θα τρώτε όλοι μαζί. Μπορεί να είναι κάποια από τα πρωινά του Σαββατοκύριακου ή την Κυριακή το μεσημέρι.
Μάθετε κι αυτό! Το ξέρετε ότι ένας από τους τρόπους για να μεγαλώσετε ένα παιδί με υγιές βάρος είναι τα οικογενειακά γεύματα; Ο λόγος είναι πως, με τον τρόπο αυτό, μετατρέπετε τα γεύματα σε πολύτιμη οικογενειακή στιγμή, όπου κάθε μέλος απολαμβάνει, όχι μόνο τη γεύση, αλλά την επικοινωνία και τη συναναστροφή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου