Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

"Παραμυθούπολη εν δράσει" δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά!


Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, η ομάδα της "Παραμυθούπολης εν δράσει" σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης - ΦΟ.Δ.Σ.Α ζωντανεύει το περιβαλλοντικό πάρκο Δερβενίου και στήνει μια γιορτή για μικρά και μεγάλα παιδιά. 

Από τις 18.00 και μετά, μουσική, χορός, χειροτεχνίες και παιχνίδια καλωσορίζουν το καλοκαίρι σε έναν ελεύθερο χώρο πρασίνου, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με μια δημιουργική βόλτα στο πάρκο.

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε η επιθυμία της "Παραμυθούπολης" και των φίλων της να αναδείξουν έναν υπαίθριο δημόσιο χώρο που βρίσκεται στην ευρύτερη γειτονιά τους και να περάσουν ταυτόχρονα ένα όμορφο απόγευμα έξω από το σπίτι.

Το πρόγραμμα του απογεύματος
  • Έναρξη στις 18.00. 
  • Για τα μικρότερα παιδιά: παιχνίδια με μουσική και χορό & κατασκευές και χειροτεχνίες (από τους παιδικούς σταθμούς "Φραουλίτσα" και "Baby story") 
  • Για τα μεγαλύτερα παιδιά: παραδοσιακά παιχνίδια (από την "Παραμυθούπολη") & θεατρικό παιχνίδι (από τις Εκδόσεις "Επόμενος Σταθμός") 
  • Λήξη στις 20.00 
  • Συναυλία με τον "Γαργαληστή" του Δημήτρη Μπασλάμ, ένα παραμύθι με συνοδεία αφηγητή και ορχήστρας. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Αβραμίδης, Θανάσης Τζίνγκοβιτς, Χρήστος Παππάς, Ανθή Κύρκου, Έντυ Σπάατεν. 
Παράλληλες δραστηριότητες 

Στον ίδιο χώρο, το προσωπικό του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης - ΦΟ.Δ.Σ.Α θα πραγματοποιεί ενημερωτικό πρόγραμμα για το περιβάλλον με συζήτηση, προβολή video και ανθοφύτευση από τα ίδια τα παιδιά, ενώ η παιδική χαρά και τα γήπεδα θα είναι διαρκώς διαθέσιμα. Και οι μαμάδες, όμως, θα μπορούν να μεταποιήσουν ένα παλιό τους ρούχο ή αξεσουάρ σε ένα εργαστήριο που θα έχει στήσει στο χώρο η Χριστίνα από το κατάστημα "Κόκκινη Κλωστή Δεμένη". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου