Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) - Πανεπιστήμιο Κρήτης, διοργανώνει για το φετινό καλοκαίρι δυο εβδομαδιαία θεματικά προγράμματα. Το πρώτο έχει τίτλο "Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας" και στηρίζεται στην ομότιτλη περιοδική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Μουσείου από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο του 2013. 

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τίτλο "Πουλιά, οι απόγονοι των Δεινοσαύρων". Τα παιδιά θα γίνουν ορνιθολόγοι και θα παρατηρήσουν τα πουλιά της έκθεσης, τις προσαρμογές, τα αυγά και τα ράμφη τους. Στη συνέχεια θα μελετήσουν την εξέλιξή τους από τους δεινόσαυρους και τον ιδιαίτερο ρόλο τους στη φύση με έμφαση στα αρπακτικά πουλιά.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά 8 - 12 ετών (της Γ’- ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου) και θα υλοποιηθούν στη διάρκεια πέντε (5) εβδομάδων μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, στον εκθεσιακό χώρο του ΜΦΙΚ στο Ηράκλειο (Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου).

Πιο συγκεκριμένα τα προγράμματα θα υλοποιηθούν τις παρακάτω εβδομάδες:

  • 1η εβδομάδα: 17 Ιουνίου - 21 Ιουνίου 2013: "Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας".
  • 2η εβδομάδα: 1 Ιουλίου - 5 Ιουλίου 2013: "Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας".
  • 3η εβδομάδα: 8 Ιουλίου - 12 Ιουλίου 2013: "Πουλιά, οι απόγονοι των Δεινοσαύρων".
  • 4η εβδομάδα: 15 Ιουλίου - 19 Ιουλίου 2013: "Πουλιά, οι απόγονοι των Δεινοσαύρων".
  • 5η εβδομάδα: 22 Ιουλίου - 26 Ιουλίου 2013: "Πουλιά, οι απόγονοι των Δεινοσαύρων".
Κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σαν μικροί επιστήμονες, με βάση τη μεθοδολογία της διερευνητικής μάθησης. Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, την κατασκευή, τις διαδραστικές δραστηριότητες και την έρευνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θα συλλέξουν πληροφορίες, θα παρατηρήσουν και θα ανακαλύψουν μόνα τους την εξέλιξη, τα χαρακτηριστικά, τις συνήθειες και το ρόλο των δεινοσαύρων και των πουλιών.

Τα προγράμματα θα υλοποιούνται καθημερινά από τις 9:00 έως 14:00 με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών του ΜΦΙΚ και σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες του Μουσείου. Την τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας θα πραγματοποιείται παρουσίαση των δραστηριοτήτων των παιδιών στους γονείς και φίλους τους.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του ΜΦΙΚ στα τηλέφωνα 2810 282.740 και 2810 393.630 (κα. Χατζηνικολάκη) από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-15:00 (στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου