Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος


Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 09:00 έως 11.00 το πρωί, διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η 2η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο 63ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης (στην οδό Σελίτσης 2), θα συμμετάσχουν η μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και το 5ο Σύστημα Προσκόπων Θεσσαλονίκης. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα προβάλλουν διαφάνειες (slides) με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ στη συνέχεια θα βοηθήσουν τους μαθητές να φτιάξουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. 

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, με τη βοήθεια των Προσκόπων του 5ου Συστήματος Θεσσαλονίκης, να ενημερωθούν για την Ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Επιπλέον, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθούν στο σχολείο κάδοι ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, θα δοθούν στους συμμετέχοντες μαθητές γλαστράκια με λουλούδια, ενώ θα ακολουθήσει συμβολική φύτευση λουλουδιών. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6999 510.355 (Μπαντής Φίλιππος) και 6944 121.153 (Σαμαράς Αγαπητός).

Παράλληλα, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, οι σπουδαστές των ΙΕΚ Ξυνή και συμμετέχοντες εθελοντές, έχοντας "καναπέδες" και "πολυθρόνες" επ’ ώμου θα βγουν στους δρόμους, με στόχο μέχρι το τέλος της ημέρας να παραδώσουν μία πιο καθαρή πόλη. Όλοι οι Θεσσαλονικείς καλούνται να σηκωθούν από τον καναπέ και να τους ακολουθήσουν!

Με σύνθημα το REAL LIFE “LIKE” οι σπουδαστές των ΙΕΚ Ξυνή θα βρίσκονται από το πρωί σε 4 κομβικά σημεία της πόλης (Λ.Νίκης - Παραλία, Πλ. Αριστοτέλους, Ναβαρίνου και την ευρύτερη περιοχή της Βαλαωρίτου) και με τη σημαντική βοήθεια και των εθελοντών που θα δηλώσουν συμμετοχή στη δράση αυτή, θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν την εικόνα του κέντρου καθαρίζοντάς το.

Με τη δράση αυτή οι σπουδαστές των ΙΕΚ Ξυνή στέλνουν ένα μήνυμα εθελοντισμού και δραστηριοποίησης υπέρ του περιβάλλοντος και της καθαρής πόλης, και ευελπιστούν να συμπαρασύρουν όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές.

Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι να προσκαλέσει τους νέους να έρθουν σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο, να απομακρυνθούν για μία μέρα από τον εικονικό κόσμο των social media και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, να σηκωθούν από την πολυθρόνα τους και να κάνουνε “LIKE” στον πραγματικό κόσμο.


Δηλώστε συμμετοχή στη δράση στο τηλ. 2310 552.406 ή στο e-mail iek@xinis.net. Η συγκέντρωση των εθελοντών θα γίνει την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 11:00, στην είσοδο των ΙΕΚ Ξυνή (Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου