Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων: "Ενημερώσου, δράσε, προστάτευσε, ζήσε το Σέιχ Σου σου!"


Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με τη στήριξη της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους δημότες, και ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά της πόλης, να ζήσουν μία μοναδική ημέρα εμπειρίας στο δάσος του Σέιχ Σου, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, μέσα από μία δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, με σύνθημα "Ενημερώσου, δράσε, προστάτευσε, ζήσε το Σέιχ Σου σου!". Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και υλοποιείται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. 

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, κ. Σταύρος Καλαφάτης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και του ΣΕΠ, το οποίο περιλαμβάνει ένα σχέδιο δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα.

Η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής αγωγής των νέων αποτελεί τη βάση της εξωσχολικής διαπαιδαγώγησης που προσφέρει η Προσκοπική Κίνηση, από το 1910. Όπως συνηθίζεται να λέγεται, "ο Πρόσκοπος ζει στη Φύση, με τη Φύση και για τη Φύση", καθώς για τους Προσκόπους η ενεργός δράση για ένα καλύτερο φυσικό περιβάλλον, αποτελεί προτεραιότητα.

Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και περιλαμβάνουν:

  • Κατασκευές με φυσικά υλικά
  • Ιχνηλασία
  • Πεζοπορία στο δάσος
  • Ορεινή ποδηλασία
  • Παιχνίδια φύσης &
  • Eπιδείξεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Επίσης, η Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. θα πραγματοποιήσει την ίδια ημέρα έρευνα για τη σχέση των επισκεπτών με το δάσος και το περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αντιπυρικής Προστασίας του Σέιχ Σου θα προβάλουν το έργο τους.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν με την ευγενική υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελ. Κορδελιού & Βερτίσκου, καθώς επίσης και με την επιστημονική αρωγή του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου